11. joulukuuta 2010

Tee se itse: karvakauluri

Moikka!

Tääl ei ookkaa pitkiin aikoihin näkyny minkäänlaisia ompelu juttuja, mutta nyt ois sitten luvassa :) Himoistin suuresti H&M:n miesten osastolla myytävää karvakauluria, mutta ku olin stä menossa ostamaan ni ne olikin jo loppunut kaikkialta.. Löysin sitten sattumalta Eurokankaasta valkoisen tekoturkiskangas palasen ja päätin että minähän teen semmosen kaulurin itse ja siitä se sitten lähti..

Eli tartteet turkista sopivan kokoisen palan ja sit siihen vuorta. Ite käytin vuorena saman väristä college kangasta ku aattelin et se ois lämmin ja mukavan tuntunen iholla, tohon vois toki tosi h6yvin käyttää jotain satiinia, niinku noissa kaupan versioissa yleensä näkyy, mut se voi olla sit aika sähkönen et kannattaa silleen miettii :)

Siinä oli mun kankaat ja sit ei muuta ku leikkaamaan.


Ton turkis osan mitat oli muistaakseni tossa mun yksilössä ni 27cm x 80cm. En noita tarkalleen muista mut arvion kattomalla tota mun työtä ku en nyt tähän hätään mittaakaan löytäny. Ite mittäsin noi mitat vaan koklaamalla sitä kaulaan et tohon ei todellakaan oo mitään määrättyä mittaa et mikä pitis olla, et ihan oman maun mukaan :)

Sen verran mitoista kuitenki sanon et toi vuori kannattaa jättää ihan reilusti pienemmäks, ettei se tuu sit ulkopuolelle näkymään. Ite jätin muistaakseni ihan pari senttiä lyhyemmäks ja kapeemmaks sen, ja ihan hyvä tosta sillä mitalla tuli :) Toi tietenki riippuu siitä et mitä matskuu se vuori on, mulla oli tota trikoota ni se vähä veyy ni kannattaa jättää viel pienemmäks ku esim. sillä satiiniilla ku se ei kuitenkaa veny.

Sit ku kankaat on leikattu ni ei muutaku ompelemaan!


Noi ommellaan niinki yksin kertasesti ku oikeet puolet vatsakkain ja sieltä reunoilta sitten vaa surruttelemaan. Muistakaa kuitenki jättää johonki kohtaa kääntöaukko ni saa sen sit oikein päin käännettyy :)

Sit vaa haluamasa kiiitys jutut kiinni ja se oli siinä! Ite ompelin semmoset mikskä niitä sanotaan, tommoset hainhammas systeemit :D


Tommonen lumimies tyylinenhän tosta tuli, mut se on must oikein hauska :D


Varmaan tullaan asuissa tota näkemään ( jos saisin niitäki vähän joku päivä tänne kuvailtuu...) ku toi on ainaki lämmin, ku tuol ulkon on sen verran arktiset olo suhteet!! :s

Toivottavasti näistä ohjeista on ees jollekki iloa :) Mitäs pidätte?
Voi ehkä vääntää joku päivä toisenki tollasen eri tekoturkiksest vaan :)


Terkuin, Juulia

6 kommenttia:

 1. oii tää oli kiva ohje! ei oo tullu mieleekää et tollasenha tekis itekki aika helposti, heti keksin et millasen haluun tehdä ittelleni :D

  miten noi tollaset hainhammat jutut tehää? :D

  VastaaPoista
 2. no hyvä jos oli apuu! i toi ei tosiaan oo yhtään vaikee homma! :)
  Noit saa ihan valmiina ostettuu, mä osti se kaupugi stockalt. Ni ne vaa sit ommellaa tohon kiinni iha tavallisesti :) Kivoja ompeluhetkiä sinne!:))

  VastaaPoista
 3. Lisää tälläisiä postauksia! :)

  VastaaPoista
 4. Juu tarkoitus olikin! :) yks tän blogin idea olikin että tekisin näitä ompelu juttuja tänne. Nyt on tullu niitä vaan vähän vähemmän ittekki tehtyä, mutta eiköhän tuo korjaannu piakkoin :P

  VastaaPoista