27. lokakuuta 2011

Zoo

Terkut sateiseta Lontoosta!

Eiks alakki kuulostaa vähän enemmän siltä miltä pitäsi?:D Joo eilen alkoi satamaan, tihkutteli pitkin päivää ja tänään on ollut sama meininki.. Tänään toi sade ei oo niinkään haitannu mut eilen se oli vähän ikävä, ku oltiin käymässä eläintarhassa.

Meijän täytyi yhden koulujutun vuoksi sinne mennä ja käytiin ottelemassa kuvia meijän skecht book aiheisiin. Nyt seuraa kuvapläjäys, mutta kylläkin aika rajoitetuista aiheista, koska ei jaksettu siellä kauheen paljoa muualla kierrellä, ku satoi :s
Kelatkaa siellä oli PINGVIINEITÄ!!!:D Ne oli niin söpöjä että! Oli hyvä ku olin yksin ottelemassa noita kuvia siellä ihan altaan vieressä ja mun ympärillä oli vaa jotain 5-7 v lapsia.. Oli vähän ehkä vanha olo ja semmonen etten ihan siihen kuulunu, mut oli pakko saada noita kuvia :D Ja vitsit ku noista oli ihan pirun vaikeeta saada hyviä kuvia, ku ne oli niin nopeita ja ui tuolla kilpaa ihan viimeistä päivää! 

No jos pingviinit ui ku viimestä päivää ni näitä välillä ihmeteltiin ettei ne varmasti oo eläviä, ku ne ei siis liikahtanu, ei sitten ollenkaan! Osa niistä oli ihan varmasti muovisia :D 


Haha, tää oli ihan mun lemppari koko eläntarhareissulla :D Toi oli vaa maailman sulosin ku siinä köllötteli tommosena läskipallona :D


Ja tää sit taas rupes uhoo oikeen kunnolla..

Sit siellä oli tommonen huone missä oli perhosia ihan sikana ja ne lenteli ihan vapaana siinä huoneessa missä ihmisetki meni. Se oli loppujen lopuks aika friikkiä, koska niitä oli niin paljon ja osa niistä oli ihan sairaan kokoisia! Siis isoin oli varmaa mun pään kokonen ku se avas sen siivet, eli mun mielest ihan älyttömän iso, se meni jo linnusta.. Ja linnut lentämässä päättöminä sisätilassa on varmaan jotain pelottavinta ikinä :D Mut tosi paljon erilaisia ja ihan älyttömän kauniitakin perhoisia tuolla oli. Niistä oli vaan ihan super vaikeaa saada hyviä kuvia ku ne lenteli ympäriinsä ja tuolla oli semmonen kosteuskone, mistä tuli höyryä, ni linssi oli ihan sumunen koko aika...

Mut semmonen aika lyhyt mutta ihan mukava zoo visitti meillä oli eilen :) Jos sää ois ollu parempi eikä ois satanu niin paljoa ni oltais kierrelty vielä pidempään kattelemassa noita. Ehkä ens kerralla sitten!

Nyt jatkan vielä vähän koulu juttuja ja sitten pehkuihin! Huomenna koittaakin sitten taas viikonloppu ja saa taas ihmitelle kuinka nopeesti aika oikeen meneekään!!! :D

-Juulia

7 kommenttia:

 1. Hahah ei hitto toi 6. kuva, tuijottelin sitä vaik kuin kauan, tol on selvästi oikee asenne! :D:D

  VastaaPoista
 2. "Ja linnut lentämässä päättöminä sisätilassa on varmaan jotain pelottavinta ikinä :D" <- Voi ei, et usko kuinka paljon repesin tolle! Ihana :D Oon niin kade että näit pingviinejä, mä kävin kesällä Korkeesaaressa ja petyin niiiiin kun siellä ei ollut pingviinejä :( Oisin myös halunnu nähdä kirahveja ja pandoja, mut ei! Olikohan mulla vähän liian eksoottiset odotukset..? ;P Hyvää viikonloppua sulle :)

  VastaaPoista
 3. petra, hahaa eiks ookki :DDD

  IraCassandra, No ne on ihan älyttömän pelottavia :D hahaa. Joo arvaa vaa kuinka kauan mä hypin innosta ku kuulin et siellä on pingviinejä! Ne oli niin söpöjä :D Nii eihän tuolla meijän Korkeasaaressa kyllä oikeen mitään vähän tommoisia erikoisempia eläimiä oo :s Et ehkä oli väh'n turhan eksoottiset odotukset :DD Mut kantsii käydä jossain muussa maassa eläintarhassa jos on vaa mahis, ku niissä on yleensä enemmän erikoisia eläimiä ku suomessa :)) Samoin sinne!!:)

  VastaaPoista
 4. Vooi aww ihania noi pingut <3 ja toi "läskipallo" lintu, ihan mahtava :D Hajosin!

  Tuli tässä mieleeni, että millasta oli hakea sinne amikseen, josta valmistuit? Ja mikä susta siis silleen "tuli"? :D Ku oon nyt itekkin vähän miettiny että ehkäpä hakisin sinne, kun ei tää mun tän hetkinen uravalinta oikein nappaa... Niin olisin toosi kiitollinen jos voisit vastata :) Millanen se hakuprosessi oli, oliko sinne pääsykokeet? Onko siellä muita linjoja siinä amiksessa ns. muoti puolella? Oliko teillä top-jaksoja, ja missä?

  Happy Halloweenia :)

  -Minttu

  VastaaPoista
 5. hahha eiks ookki, nauroin sille ihan sikana ku oltii tuolla, ihmiset vähän katto...:D

  Valmistuin sieltä pukuompelijaksi, mut nyt ne taitaa kutsuu sitä vähän eri nimellä, oiskohan se vaatetusompelija, jos en ihan väärin muista.
  Mähän hain sillon yläasteen jälkeen tonne sille kaksoistutkinto linjalle ni siihen on vähän eritavalla haku ku noilla tavallisille linjoille ja sä varmaan oisit siihen yo-pohjaiselle menossa vai?:) Mut siis mulla ei ollu mitään pääsykokeita tai muita, että ihan vaan laitoin paperit menemään. Tohon kaksoistutkintoon oli vähän helpompi päästä ku siihen ei niin paljoa ihmisiä hae ku tavalliselle. MUt jos en oo ihan väärässä ni noihin tavallisislle ja yopohjasille luokille saattais olla joku haastattelu, muttei mun mielestä sen enempää pääsykokeita jos sitäkään :) Mut siis en nyt laita päätäni pantiksi, koska minulla ei siitä tosiaan kokemusta ole..
  TUolla meijän amiksessa oli muotipuolella toi pukuompelulinja, missä siis keskitytään oikeestaan vaan naisten vaatteisiin, sit on vaatturilinja, missä tehdään sitten enemmän miesten vaatteita ja sitten on modistit, missä tehdään asusteita, hattuja ja laukkuja, käsineitä yms pääasiassa :) Ja sit meijän koulus alko just vähn aika sit uus linja mikä on sisustusompelija, mut se menee ton muoti gendren ohi vähän nyt mut kuitenkin :) Ne siis kaikkea sisustustekstiilejä tekee.
  Meillä oli kolme työssäoppimista, 4 vk, 6 vk ja 8 vk, silloin me saatiin vielä mennä ihan vaatekauppaankin töihin, mut nyt ne on ilmeisesti muuttanu sitä vähän et pitää olla semmonen paikka missä voi ommella, et joihinkin ompelijoille tai suunnittelijoille ihmiset aika paljon menee.

  Mut siis voin ihan erittäin lämpimästi suositella Helpaa ja Roihuvuoren koulutusyksikköä! Ihan mun mielestä maailman paras koulu, mull ei oo oikeestaan paljoo mitää huonoo sanottavaa, nytki ikävä sinne jo :D Mä ainakin sain ihan tosi hyvää opetusta siellä ja oon ihan todella tyytyväinen että sinne tolle linjalle menin :) se on tosi teknistä, että opetellaan kaikki vaatteiden ompeluun liittyvät jutut ja perusteet, mikä on mun mielestä ihan älyttömän hyvä ja tärkeä pohja vaikka haluaisikin enemmän vaikkapa suunnitelua tehdä tulevaisuudessa.

  Toivottavasti tästä oli sulle hyötyä!:)
  Hyvää Halloweenia myös sinne!

  VastaaPoista
 6. Voi vitsi, kiitos tosi paljon vastauksesta! :)

  Jep, yo-pohjaselle ajattelin hakea, ja sillon se kestäis "vaan" sen 2 vuotta. :) Mun täytyy nyt ehdottomasti googlailla vielä ja hakee sitten ehkäpä yhteishaussa sinne. Kiva kuulla että ne käy just noi ompelujutut perusteellisesti läpi, kyl mä ala-asteella ja yläasteella otin paljon eksta kässäkursseja, mutta johonki pehmolelun ompeluun mun osaaminen sit ehkä vähän rajottuukin :) Tosiaan ehkä vaatesuunnittelu kiinnostais enemmän kuin itse ompelu, mutta musta tuntuu et toi koulu vois olla mitä loistavin pohja. :)

  Hei kiitos tosi paljon avusta! Mä tässä pähkäilen mikskä mä haluaisin isona. Ehkä pitäis vaan seurata unelmiaan ja pyrkiä tohon kouluun :) ja sit ehk voisin kans hakee vestonomiks... We'll see :)

  -Minttu

  VastaaPoista
 7. Nii se onki hyvä se yo-pohjanen ku kestäis just "vaa " sen kaks vuotta :) Joo kannattaa katella ehdottomasti ja niinkuin sanoin voin suositella lämpimästi!:)
  Mut siis oon niin tota mieltä et jos suunnittelijaksi haluaa niin o´n todella hyvä osata ompelun perusteet ja ne tuolla juuri saa erittäin hyvin!:)Ai se ei ollenkaa haittaa vaikkei paljoa mitän oisais ennenkun menee ku tuolla opetetaan ihan kaikki!:) Ku ne mitä yläasteella on opetettu nine tekniikat kuitenki eroaa noista"oikeista" tekniikoista aika paljon :)
  Mut hei laittele ihmeessä kommenttiä sitten että mihin oot päätynyt!:) Onnea pähkäilyyn ja siis todellakin kannattaa unelmia seurata! Sulla on onneks tässä vielä vähän aikaa ennenkuin yhteishaku on:)

  VastaaPoista