18. tammikuuta 2012

Stairs to the sky

Moikka!

Nyt ois vuorossa lupaamaani postausta mun viime jakson koulutöistä. Meillä siis ensimmäinen jakso loppui enne joulua ja samalla valmistuin suurin osa projektitöistämme. Mulla ei ihan hirveesti näistä ole kuvia, mutta muutama nyt kuitenkin että näette vähn miten meidän koulussa näitä töitä tehdään :) Nää mun työt ei sitten ole todellakaan mitään malliesimerkkiainesta, ja näitä voi tehdä vielä paljon hienommin ja luovemmin, mutta tässä on nyt ne mitä mä sain aikaiseksi. Haluun vielä painottaa etten laita näitä kuvia tänne sen takia että oisin mielestäni joku maialman paras suunnittelija ja piirtäjä, koska en todellakaan ole, mun piirtämistaidot ovat aika olemattomat. Vaan laitan näitä kuvia sen takia tänne että jos joku on kiinnostunut tästä koulusta, niin näkisi vähän edes pikkaisen että mitä täällä tehdään :) Toivon että ootte armollisia, koska nää on mulle todella henkilökohtaisia, niinku oma suunnittelemat jutut yleensä ovatkin. Ja nää oli ekan jakson töitä ni oli muutenkin vähän pihalla kaikesta :)

Tää meidän ensimmäinen projekti oli Mechanic and Organic, eli siis mekaaninen ja orgaaninen. Meidän piti valita yks aihe mikä oli mekaaninen ja yksi orgaaninen, ja lähteä ettimään niistä tietoa.


Itselleni kauheen pähkäilyn jälkeen lopulta aiheeksi löytyi linnut ja portaat, tarkemmin vielä luikuportaat, mutta laajensin sitä sitten loppua kohden vähäisen. Meidän piti käydä paikoissa missä voisimme näitä tutkia ja etsiä tietoa ja kuvia kirjoista netistä ja ihan oikeestaan mistä vain ikinä keksiikään. Itse vierailin mm. eläintarhassa. Nyt jos tekis ton uudestaan ni ottaisin ehkä vähän jotku mielenkiinotisemmat aiheet, tai oikeestaan mitkä muut vaan kun noi, mutta ku oli siinä vaiheessa ku noi aiheet piti olla niin niiii pihalla ku vaan voi tosta hommasta ni sit tuli valittua nää.

No ku me kerättiin noista sit tietoa ja isnpiraatio kuvia, ni niitä piti sitten sketchbookissa koklailla ja piirrellä sinne. En ottanut mun tosta luonnoskirjasta yhtään kuvaa, ku se on ihan kauhee, eikä ollenkaan oikeenlainen, ku meni senki idean ymmärtämisessä aika kauan, mutta siis noita yllä näkyviä kuvia piirreltiin uudestaan vähän erilailla sinne sketchbookiin, ei saatu ollenkaan suunnitella alussa vaatteita sinne.

Sit tossa viimeisen kuukauden sisällä jaksossa, alettiin tekemään design development sheettejä, eli semmoisia suunnittelun kehittämis juttuja erillisille papereille. Niihin sit otettiin inspiraatio niistä kokeiluista skecthbookissa ja suunniteltiin ihan vaatteita.


Vasemmassa yläkulmassa näkyy kuva mikä on otettu yhdestä skecthbook sivustani. Siitä sitten lähtettiin kehittämään ideaa. Kaikissa näissä development sheeteissä piti olla kangas näytteet ja värit. 

Meille täytyi käyttää myös erilaisia lähestymistapoja noihin inspiraation lähteisiin ja niistä suunnittelemiseen. Yksi oli semmoinen että meidän piti tehdä kangas näytteita, tekstuurinäytteitä, inspiraation kohteistamme. Itse toteutin sitä mm. näin.Vasemmalla näkyy kuva portaikosta, minkä inspiroimana tein ton tillkutyö näytteen, josta sitten suunnittelin vaatteita niinkuin ylemmässä kuvassa näkyy.Toinen tapa miten hyödynnettiin inspiraation lähteitämme oli nuken päälle muotoilemalla. Nuo vasemman yläreunan kuvat muotoiluista on saaneet inspiraationsa skecthbookista ja sitten niistä ollaan suunniteltu taas eteenpäin tuotteita.

Tämmöisiä development sheettejä meidän piti tehdä ainakin 12, itselläni niitä taisi olla lähemmäs 20 ja tässä nyt sit oli muutamia esimerkkejä niistä. Viimeisenä, ihan muutama viikko ennen koulun loppua, meidän piti valita kaksi asukokonaisuutta/vaatetta jostai tehtäisiin viimiset, viralliset presentation boardit, elikkä semmoiset paperit missä näkyy teknilliset piirrustukset sekä fashionillustration, mikä on se hienompi, luovempi piirrustus vaatteesta ihimisen päällä. Tämän fashionillustrationin tuli kuvata kokoelman tunnelmaa ja olla muutenkin oman tyylinen. Tässä omat presentation boardini.Ei ollut nyt kuvat ihan kauheen hyvät, ei oo ihan oikein tarkentanu kamera niitä, mutta ehkä noista jotain selvää saa kuitenkin. Piirsin nuo mustalle paperille valkoisella geelikynällä.


Meidän pitit myös keksiä mallistollemme nimi ja omani tuli ihannoista aiheista, portaista ja linnuista, eli Stairs to the sky.

Tää oli siis meidän ensimmäinen projekti ja oon siihen ihan ok tyytyväinen, koska pitää otaa huomioon että se oli tosiaan se ensimmäinen ja olin tosi pihalla alussa että mitä meidän kuuluu tehdä ja minne ja milloin. Mulla oli myös vähän semmoinen ongelma että sain inspiraationi näihin ehkä kaks viikkoa ennen töiden palautusta, mikä on tosi lyhyt aika näitä tehdä, ni sit ne vikat kaksi viikkoa menikin yötä päivää näitä tehdessä niin ei voi sen takia ihan parasta jälkeä aikaiseksi saada.

Miltäs kuulostaa tämmöinen projekti? :) Onko siellä ketään kuka jossain muotikoulussa ja voisi kertoa minkälaisia juttuja siellä tehdään?:) Herääkö kellään mielenkiinto tätä koulua kohtaan nyt?

Kysymyksiä koulua kohtaan saa sitten heitellä kommenttiboksiin, mielelläni vastaan jos vaan osaan :)

Here is some pictures of my school works in last term. We had to desing clothes and make skecthbook pages out of two subjects, Mechanic and organic. My subjects were birds and stairs, escalators to be besific. We had to make experiments to our skecth books and then make design development sheets that were inspired by our skecth books. I was really confused in the begining what we were suposed to do, but in the end I got inspired, but then it was almost too late allready. Now we have started a new project and I hope I would found my inpsiration little bit earlier this time :)

xx Juulia

10 kommenttia:

 1. Sun kouluhan oli muistaakseni vain vuoden mittainen? Aiotko jäädä Lontooseen opiskelemaan lisää vielä sen jälkeen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kestää tothon kesäkuuhun asti (: EN tiedä ensi vuoden suunnitelmista oikeen mitään, tosi auki on :s Toivoan itsekin että ne tästä selkenisi! :)

   Poista
 2. Hyvinhä sä osaat piirtää! Ja hei mun mielestä tosi kivoja noi sun suunnittelemat vaatteet! Ton ekan presentation boardin mekko on mun lemppari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti, ihana kuulla!:) Joo se oli kans mun ihan yks lemppareista, pitää varmaan ittelleen semmonen jossain vaiheessa väsätä jos ois jotkut juhlat tulossa ;)

   Poista
 3. Hyvinhän sä piirrät!
  Tykkäsin tosi paljon :) Haluun noi vaatteet! :D erityisesti toi "tokan" sivun jakkujuttu, ja se ekanki sivun, mis on noi piparkakkureunat... Ja sit toi mekko :) No siis joo, haluisin kyl noi kaikki <3

  -Minttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tosi paljon, toi merkitsee tosi paljon mulle<3 :)

   Poista
 4. Täällä on yks, jonka mielestä ainakin kiva lukea tuosta sinun koulusta! Viittisitkö tehä jossain vaiheessa laajempaakin juttua ihan ylipäänsä tuosta opiskelusta ulkomailla, esim. siitä missä koulussa tarkemmin olet ylipäänsä, milloin sinne haettiin ja miten, ja että oliko sinne sinun mielestä kui vaikea päästä? :) Oisin itse mahdollisesti kiinnostunu jostain tuon tyyppisestä opiskelusta ulkomailla, onkohan mitään mahkuja jos ei ole alaa aiemmin Suomessa opiskellut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) joo oon kyllä jotain noita juttuja jo vähän maininnut mutta voin tottakai tehdä vähän laajempaa postaustakin:) Yritän saada tämän vaikka ensi viikolla tehtyä viimeistään ja silloin vastata noihin kysymyksiin mitä kyselit :)

   Poista