11. maaliskuuta 2012

LCF

Huomenta!

Multa on kyselty useempaan otteeseen nyt että mikä tää mun koulu oikeen on ja miten oon yleensäkin tykänny Lontoosta, täällä asumisesta ja opiskelusta. Yritän nyt vastata kaikkiin näihin juttuihin tässä samalla, mutta kysykää jos joku juttu jäi epäselväks, oon tunnetusti huono selittämään tämmösiä asioita selkeästi..:D Täällä on kuvia viime jakson töistä, saatan laitaa tänkin jakson töistä jotain kuvia jos teitä kiinnostaa nähdä? :)


Eli opiskelen siis London College of Fashionissä, mikä on yksi koulu University of Arts Londonin alaisuudessa. Opiskelen Access to HE Diploma (Fashion) kurssia tällä hetkellä, tässä linkki ton kurssin sivuille netissä, siellä on noita nippelitietoja ja muita vähän enemmän.


Kurssi on maksullinen, niinkuin kaikki kurssit täällä melkeinpä, nyt se on noussu kun nää kaikki kurssit, mä maksoin siitä vielä sen vanhan hinnan. Tää kurssi ei ole siis tutkintokurssi vaan valmistava kurssi, tää kestää vuoden ja täällä meille opetetaan perusteita jutuista ja meijän kanssa rakennetaan portfoliota jotta mahdollisimman moni meistä pääsis niille kursseille mille haluisi ensi vuonna. Tämä kurssi siis pitkälti perustuu porfolion rakentamiseen niin hyväksi että sillä pääsee sitten BA kurssille. Joillekin tämä kurssi on pakollinen, niin kuin esim. mun kaverit jotka Jenkeistä tulivat tänne heidän oli pakko tämä tehdä, eivät voineet hakea suoraan BA-kursseille. Mutta meille suomalaisille etenkin jos on lukion käynyt tämä kurssi ei olisi ollu pakollinen vaan voi hakea suoraan BA:hinkin. En osaa valitettavasti sanoa että onko tämä pakollinen jos ei ole lukiota käynyt.


Vaikkei tämä kurssi ole pakollinen, mielestäni se on ollut todella hyvä käydä! Ensinnäkin en olisi ikinä päässyt sille kurssille sisään mihin halusin viime vuonna hakiessani jos en olisi tätä kurssia tehnyt. En sinne varmaan vieläkään pääsisi mutta ainakin vähän paremmin tiedän nyt minkälaisia he odottavat meidän porfolioiden olevan. Ja toiseksi varmaan puolien meidän kurssilaisten mielipide siitä, mitä he haluavat seuraavaksi opiskella, muuttui siitä mitä he aluksi luulivat haluavansa. Täällä on niin kiva kun on mahdollista opiskella niin monaa eri juttua vaatetusalalta että valinnanvaraa kyllä on! Todella moni meidän kurssilainen tuli tänne ajatellen että haluaa opiskella naistenvaatesuunnittelua mutta muuttivatkin mielensä, haluavat nyt tekstiilisuunnittelua, bisnes puolta, stailausta tai vaikkapa muoti valokuvausta. Tosi monet pääsi sisään niille haluamilleen kursseille vaikka noille tän koulu BA kursseille hakee ihan älyttömästi ihmisiä ja niille on ihan älyttömän vaikeaa päästä sisään!


Itse olen oppinut ihan älyttömästi suunnittelusta, piirtämisestä ja kaikesta yleensä tämän yhden vuoden aikana että olen todella iloinen että tulin tälle kurssille, vaikka se vähän ns. ylimääräinen olikin. Tälle kursille voi muuten myös vielä hakea vaikka normaalien kurssien hakuaika on jo umpeutunut! Tänne jos lähettää paperit ennen pääsiäistä niin voi päästä sisään vielä (ainakin näin oli viime vuonna, kiinnostuneet tarkistakaa se tuolta nettisivuilta) :)


Sitten Lontoo. Oon ollu täällä nyt syyskuusta eli semmosen puolisen vuotta. Kävin ensimmäisen kerran Lontoossa viime keväänä ja rakastuin, noh se rakkaus on edelleen! Mä vaan rakastan tätä kaupunkia, sen ulkonäiköä ja meininkiä. Vaikka en todellakaan asu millään kauheen kivalla alueella enkä ihanimmassa mahdollisessa asunnossa, enkä ole koulu kiireiden takia ehtinyt niin paljoa täällä seikkailemaan niin kyllä mä tätä kaupunkia kohtaan silti ihan samallalailla tunnen. Eilen oli ihana ku kävin nopeesti asioilla kaupungilla ja ku kävelin kadulla ni yhtäkkiä tuli semmonen ihana fiilis et mä asun täällä, tää on mun kotikaupunki. Se hymy ja tunne oli kyllä mukava :)


Mä myös tykkään ihan sikana puhua enkkua, mulla oli joululomalla ku olin Suomessa sen kolmisen viikkoa ni jo niin kova ikävä puhumaan enkkua! :D Olin tosi surkee ku tulin tänne, mulla oli kokemukseni vaan lukio englanti ja sekin huono, enkä ollut sitä paljoa puhunut ennen. Olin ihan paniikissa sillon ekoina viikkoina etten pärjäis sillä enkä uskalla puhua, mut sit siit se vaa lähti ku sitä rupes puhumaan ja sillä oli pakko selvitä. Koulussa ei oo missään vaiheessa ollut enkun kanssa ongelmia ja tää kurssi on siitä hyvä myös että se tarjoaa enkuntunteja ekassa jaksossa jos haluaa käydä.

Semmoista, selvenskö tämä yhtään? :) Toivottavasti ne ketkä oli näitä juttuja kyselleet ni sai vastaukset kysymyksiinsä!

T:Juulia

14 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Oon ite vähän miettinyt että haluisin asua edes hetken aikaa Lontoossa, ja opiskelut olis loistava syy sellaiseen. Mua vaan kiinnostaa niin monet jutut, että pitää vielä vuosi miettiä ja sitten hakea ens vuonna :) Muotivalokuvaus on yks niist tän hetkisist vaihtoehdoista, siin yhdistyis kaks mun rakastamaa asiaa heh :D Ja oli tosi kiva lukee tost enkun kielest - itel on vähän sama et lukios en ollu mikää huippu mut ehkä sillä sitten pärjäis "pakon edessä", ja tosiaan varmasti kun jonkin aikaa puhuis lähes pelkkää englantia niin pakostikin alkais pikku hiljaa tulla enemmän luonnostaan ilman et joka lausetta tarvii hirveesti miettiä pääkopassaan ensin :D Toi enkku vaan on mulla se joka eniten jännittää et mitä jos en pärjääkkään, muuten lähtisin vaikka heti ulkomaille vaikka töihin tai jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos oli ees vähän apua tai jotain :) Lontoo on kyllä ihana ja suosittelen ehdottomasti! Joo tällä kursilla kanssa pystyy tekemään tota, ekassa jaksossa tosi täytyy tehdä myös vähän suunnittelu ja muuten vaan piirstämis juttuja mut jos tietää jo silloin mitä haluaa tehdä ni pystyy varmasti opettajilta kysymään neuvoa miten niitä voisi soveltaa sitten kuvaukseen :)
   Joo tosiaan kyllä meillä suomalaisilla kuitenkin aika hyvä pohja enkkuun on vaikkei sitä uskotakkaan :) Koulussa kuitenkin niin monta vuotta sitä opiskeltu että kyllä se rupeaa sieltä vaan sitten tulemaan.. Itsekkin täällä välillä yhtäkkiä huomaan et mitäs tuli sanottua, osaanko tommostakin :D ja englantia äidinkielekseen puhuvat ovat monta kertaa ihmetelleet mitä kaikkia sanoja mä osaankaan :D
   Enkun harjoitteluun suosittelen ehdottomasti alkamaan katselemaan tv-ohjelmia ilman tekstityksiä, oppii ja se ei edes tunnu siltä :)

   Poista
 2. mun on nyt ihan pakko udella et mikä sun enkun numero oli lukios?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo saa udella tottakai :) Se oli semmoinen 7 kait niin ku jakso numeroissa, jos en ihan väärin muista ja B tai C siitä kirjoituksissa taisi tulla, että ei todellakaan mikään kauheen hyvä. Kauhee ku ei enää muista ollenkaa tarkkaan :D

   Poista
 3. Ihana toi uus banneri! Niin söppänä! Ja kiva kun on tollanen hassuttelu kuva ;;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos <3 joo musta se oli kans aika hauska kuva ja näyttää aika freshiltä tossa, eiks vaa?:) ai että ku on kiva katella tätä blogia nyt ku on uus kuva olin siihe edelliseen niin kyllästyny, se oli kuitenkin melkei vuoden siinä!

   Poista
 4. Mulla on kanssa toi, että tykkään puhua englantia jatkuvasti :D Paitsi silloin kun yrittää kertoa jotain, eikä suomalaiselle sanalle saa vastinetta. Mun suomi on huonontunut ihan mielettömästi ulkomailla asuessa. Asuin 1,5 vuotta berliinissä ja nyt oon viime huhtikuusta asti asunut briteissä.

  Mun englanti oli ihan hyvä tänne tullessa, mutta koulussa tietenkin tulee ihan uusia termejä ja niitä sanoja, mitä ei jokapäiväisessä kielessä käytetä. Oon nyt ihan äimänä miten paljon oonkaan tässä vuodessa oppinut =)

  Olisi ihanaa asua Lontoossa, siitä olen hieman kateellinen ! Nauti aurinkoisesta säästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo enkun puhuminen <3 mulla taas on ongelmia nyt jos yritän suomeksi jollenkin selittää jotain juttua minkä oon enkuks kuullu :D tai jotain koulujuttuja ku ei niille just suomeks aina oo mitään kauheen järkevää vastinetta :D puhun aikamoista finglishiä tällä hetkellä :DD voisin niin nähdä oman suomenkielen huonontumisen myös, kun pidempään puhuisin vain enkkua..:s
   Nii kyllä sitä oppii aivan eritavoin kun sitä kieltä oikeasti rupeaa käyttämään :) Eilen just kirjoitin yhtä koulujuttua ja ajattelin että voi hitsi mähän kirjotan tätä ihan sika nopeesti vaikka kirjoitan enkuksi :D ja jos vertaa siihen kun kirjoitin enkun esseitä lukiossa pari vuotta sitten.. vähän eri luokkaa vaikken täälläkään kauheasti joudu kirjoittelemaan. Enemmän tosiaan on toi puhuminen parantunut hurjasi :)

   Poista
 5. hahaha miten niin tottenham hale ei oo kaikkein kivoin alue ;-) :-D mutta toi tunne joka tulee, että hymyilee ku kävelee jossain lontoon kaduilla ja paikka tuntuu kodilta niin ai että !

  VastaaPoista
 6. Tulen aina vähän myöhässä kommentoimaan mutta tulinpahan kumminkin=D Nyt on kyllä pakko kysyä mitä tuossa ylimmässä kuvassa on?=D
  Katsoin muuten ne kuvat viime jaksosi töistä ja olet todella hyvä piirtämään sekä vaatteet olivat todella kauniita!=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei se mitään, ihana ku tulet! :) haha siinä on mustetta, punaista piirrusus mustetta. Voi kiitos ihan sika ihana kuulla! <3

   Poista
 7. paljonko sun asuminen maksaa tuolla (tai maksoi, nythän se koulu on tainnut jo loppua?). pitikö kämppä hommata itse vai oliko sielä jokin asuntola?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi myöhäinen vastaaminen, oli jäänyt jostain syystä huomaamatta tämä kommentti aluksi :) asuminen lontoossa on hyvin kallista. Itse asuin opiskelija-asuntolassa, mutta siihen piti itse hakea jten periaatteessa pitää itse hommata kämppä, koulun kautta ei mitään suoraan tullut. Oma huoneeni oli n. 150 puntaa viikolta muistaakseni. Ensin en saanut tuota asuntoa haluamastani asuntolasta ja etsin yksityistä kämppää, yksiöitä on lontoosta vaikeaa löytää, mutta jos hyvän semmoisen löytää saattaa se olla halvempaa kun noissa opiskelija asunnoissa asuminen. Mutta tietysti niissä on ehkä vähän tusvallisempaa :)

   Poista