20. joulukuuta 2011

Tee se itse: yksiolkaiminen toppi

Moikka!

Vihdoin ja viimein sain nyt aikaseksi tehdä tämän yksiolkaimisen topin ohjeen ihan alusta asti. Tein siis tämmöisen samanlaisen topin aikaisemminkin tuunaamalla sen vanhasta topista ja sen ohjeet löytyy täältä. Lupasin silloin tehdä myös ihan kokonaan ompeluversion niin tässä se nyt sit tulee :)

Mulla ei oo nyt oikeen mittoja tohon alkuun, ku mulla ei oo tota puseroa nyt täällä Suomessa mukana enkä muista niitä tarkalleen.


Eli ton muotoinen palanen leikataan kankaasta. Toi on aika helppo saada hyvän kokoseks oikeilla mittasuhteilla jos käyttää vanhaa toppi kaavana. Sitä vaan vähän isontaa, ku toi saa olla vähän löysempi malli ja poistaa toisen olan. Toi puoli mille ei tule olkainta saa tulla vähän alemmas ku hihansuu olallisella puolella. Ite vaan aika randomisti leikkasin ton enkä käyttänyt mitään kaavaa mut tein siitä vähän isomman, ku on helpompi kuitenkin pienentää ku isontaa :) Ja leikkasin siis ihan saman muotoisen palan sekä etu- että takapuolelle.


Leikkuun jälkeen eikun ompelemaan. Koska toi kangas mitä käytin oli trikoota, niin ompelin sekä sivu- että olkasaumat vain saumurilla. Jos ei omista saumuria ni toinen vaihtoehto on ommella ihan kapeella siksakilla, mutta suosittelen kuitenki tota saumuria, koska se on parempi ja oikeeoppisempi.Siitä tuli vähän iso niin sit vaan vähän kavensin tosta sivusta, kolmisen senttiä kapeemmaks siitä. Niinkuin sanoin helpompi kaventaa kuin isontaa :)Seuraavaks oiskin sitten vaan pääntien, kädentien ja helman päärmäys. Mä käänsin niistä noin puolisentoista senttiä ja ompelin ne kaksoisneulalla oikeelta puolelta.Tolla saa kivasti noi käänettyä, mut jos ei omista kaksoisneulaa niin ton voi kääntää samallatavalla kuin tein tossa tuunausohjeessa tai sitten ihan sillä kapeella siksakilla.Ton näköinen tulee tosta käänteestä sitten kun sen ompelee tolla neulalla :) Ja sit taitaakin olla pusero valmis :D aika helppo ja nopee on tehä tää näinkin!


Semmoinen se on valmiina, kylläkin silittämättömänä mutta kuitenkin :)
Tämmöisesti yhdistettynä se oli mulla päällä mun läksiäisissä joskus syyskuussa, että vähän venähti tää ohjeiden teko, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan, vai mitä?:)

Semmoinen, oliks epäselvät ohjeet vai saiko selvää?:) Mitäs mieltä siitä ootte? Mitä miektä ootte onnistuisiko näiden avulla ton teko? :) 

T:Juulia

8 kommenttia:

 1. Kiva ohje :) ehkä tässä joulun alla vois kaivaa jostain ompelukoneen ja kokeilla... Toivoin joululahjaks tämmöstä kirjaa http://lue.wsoy.fi/kuuluisat-vintagemekot/ ja ajattelin noitakin kaavoja sit koklailla :D

  Hei muuten, näin sut lauantaina kun olit töissä! Menit siitä nopeesti vaan ohi ja olin siinä kassalla mun kaverin kanssa niin en sit viittiny alkaa huutelemaan mitään blogi ylistyksiä ihmisten yli :D Mäkin oon muuten samassa ketjussa töissä, mutta eri liikkeessä :P

  -Minttu

  VastaaPoista
 2. Nii mäki yleensä ompelen lomalla aina kaikkee ku sillon on vähän enemmän aikaa ja pystyy varata yhen päivän aina jonku tietyn jutun ompelemiseen niin ei tartte niin monessa osassa tehdä ja tuntuu et tulee nopeemmin valmiiks :))
  Toi vaikuttaakin kivalta! ON hyvä et on kaikkii tommosii kaavakirjoja ku kaavoja on ihan alusta asti ite vaikee tehdä jos ei oo koulutusta ni tommosista saa varmasti hyviä perusmallisten vaatteiden kaavoja josta on helppo sit tehdä variaatioitakin jos haluaa! :)
  Haha ai näit :D varmaan oon joo viilettäny aikalailla, ja jos kerta oot samassa ketjussa töissä niin sitten tiiät miten kiireistä välillä saattaa olla ;D Jos tuut joku toinen kerta vielä silleen et on siellä ni tuu ihmeessä moikkaa! :)

  Ja hei jos kokolailet jotain ommella ni tuu ihmeessä raportoimaan että miten meni! :)

  VastaaPoista
 3. sulla on hieno blogi! :) Jään kyllä seurailemaan tätä ! :) Sinäkin voisit vierailla minun bloginalussani, kommentoida sitä ja ehkäpä jopa liittyä jäseneksi/ lukijaksi! :)
  Rauhaisaa joulun odotusta! (:

  tv. Mmilya http://mmilya.blogspot.com
  ps, IHANA TOPPI!!!

  VastaaPoista
 4. oi kiitos tosi paljon :)) Ihana kuulla ja tervetuloa seuraamaan!
  Joo käynpäs heti kattomassa. Samoin sinulle :)

  VastaaPoista
 5. oih toi on täydellinen! mäkin haluun, mutten todellakaan osaa tehdä, enkä oo kaupasta viel löytäny :( voisit hyvin tehdä muutaman tollasen ja myydä täällä ;)

  VastaaPoista
 6. Oi kiitos kovasti :)) haha no pitää miettiä tuota, ehkä joku päivä voisin niin tehdäkin ;)

  VastaaPoista
 7. oon koko päivän metsästäny jotain helppoa (tai ainaki siltä näyttävää) ompeluprojektia ja nyt mä sen löysin !:D aivan MAHTAVA idea !!

  VastaaPoista