3. elokuuta 2011

Tuunaa: yksiolkaiminen toppi

Moikka!

Nyt ois pitkään toivottun ompelupostauksen vuoro, tai no tää taitaa kyllä mennä enemmänkin tuunailun puolelle, mutta kuiteskin :) Eli tarkoituksena oli tuunata tavallisesta topista yksiolkaiminen, vähän ehkä biletyyppinen toppi sillä tavalla ettei ompelukonetta tarvittaisi käyttää ollenkaan. Yritin tehäd näistä ohjeista todella yksinkertaiset ja helpot mutta sanokaa jos jokin jää epäselväksi, tai jos on liian selitetyt ohjeet :D


Tästä lähdettiin, toi oli ihan tommonen H&M:n perustoppi, mikä on jääny pitämättä, ni päätin siitä sit leikkailla. Toi ei ollu ehkä ihan mikään ihanteellisin just tähän tuunaukseen läpinäkyvyytensä, liiallisen löysyytensä ja liiallisen pituutensa takia, mutta kyllä tostakin ihan kivan sai :)

1. Vaihe


Purin vähäsen matkaa pääntiellä olevasta saumasta. Tein näin koska tossa topissa oli jo niin ohuet olat niin en halunnut että ne yhtään tosta kapenisi. Jos sun alkuperäisessä topissa on nuo jo vähän paksummat niin veikkaan että riittää ihan hyvin jos vaan leikkaat suoraan eikä tartte tätä kohtaa tehdä. 


Tuosta kohtaa siis purin, vähän matkaa pääntieltä etupuolelle ja taakse.

2.VaiheMerkataan mistä kohtaa leikataan, takse sekä eteen. Mä merkkasin ihan vaan tolleen nuppareilla, mutta voihan ton piirtää vaikka kynälläkin, kunhan piirtää heti ekalla oikein! :D Muista jättää vähän saumavaraa, joku 1 cm:kin riittää. Mä leikkasin ton tuolta sivusta n. 10 alkuperäisestä kädentien alapuolelle, mutta ois voinu ehkä jättää ihan pikkasen ylemmäs sen, et veikkaan että joku 7 cm vois olla hyvä. Tää tietenkin aina riippuu alkuperäisen puseron mallista ja materiaalista ja tietty siitä kuinka alas haluut että tuo toinen sivu putoaa :)

3. Vaihe
Leikkaaminen. Kun oot merkannu hyvin sen kohdan mistä haluat mallin menevän, niin leikkaaminen on hyvin yksinkertaista. Jos kuitenkin pääntienmuotoon tulee jotain epämääräisiä kulmia tai muotoja, ni ne ois sit seuraavaks hyvä suoristaa. Pääasia oikeestaan on et toi linja ois nätti :)

4. Vaihe


Ku tossa leikatessa joudutaan leikkaamaan saumavarojen päältä sivusta ja olalta niin ne saumat alkaa helposti purkautumaan. Siks on hyvä ihan muutamalla käsinpistolla vahvistaa ne päät niin ei lähde purkautumaan sen enempää.
Muutaman kerran vaan tosta saumavaran ympäri ja se on siinä.

5. Vaihe

Pääntien huolittelu käsin. Tartteen siihen vain lankaa ja silmäneulan.Mä käänsin tosta 0,5 cm ja 0,5 cm, sillä tavalla ettei mikään risareuna jää näkymiin, vaan ne kääntyy tonne saumavaran sisälle. Laitoin muutaman nuppineulan jotta ompelu ois helpompaa. Tein videon tosta käsinpistosta mitä tohon käytin, toivottavasti tosta saa selvää ja se näkyy ees jotenki, ku toi kamera ei suostunu oikeen ihan lähelle tarkentamaan.


Eli ihan vaan yksinkertaisesti ompelet ton sillä tavalla et se tikki näkyy mahdollisimman vähän ulkopuolelle ja on tietty siisti myös sisältä :)

SIt vaan loppu silitys, eli painat lyttyyn ton käänteen pääntiellä ja voila valmista! :) Tältä se sitten lopulta näytti:


Tässä kohtaa kaikki nerot huomas että toi näissä kuvissa toi olkain on väärällä puolella, no sille on hyvä selitys :D Ku tossa alkuperäisessä topissa oli toi kaula-aukko edestä aika iso niin tuli toikin aika avonaiseksi edestä, avonaisemmaksi kuin takaata, ni koklasin sitä ns. väärinpäin päälle ja tolleen siitä ei tullut liian avonainen ja selkäkin oli kiva nyt! Eli toimii kummimpäin tahansa ;D


Eli tosiaan mun makuun liian läpinäkyvä toi kangas ni aattelin et teen tosta vielä uuden version minkä ompelen sit ihan kankaasta alusta loppuun ite, ku löysin yhen aika kivan kankaan yks päivä :)

No mitäs mieltä ootte? :) Oliko tarpeeks selkee? Mielipiteitä puserosta ja näistä ompeluohjeista ottaisin mielelläni! :) Ja sit kiinnostaisko teitä vielä ohjeet sit ku teen sen ihan ite ommeltun version tosta puserosta? :)

Terkuin Juulia

14 kommenttia:

 1. ihan huippu, miten saatkin näyttää ton niin helpolta! mä kun yritän jotain tuunailla, niin siinä menee sit alkuperänen vaate kokonaan roskiin, haha :D ehkä pitäis kuunnella/ettiä joskus jo etukäteen vähän osaavamman vinkkejä ;)

  VastaaPoista
 2. Kiva lisää tälläsii postauksii!!! =) jos viittisit tehä tän tapasen postauksen t-paidasta?

  VastaaPoista
 3. kiinnostais se kankaasta kokonaan tehty toppi! :)

  VastaaPoista
 4. vaaude miten hieno lopputulos! kekseliästä :) pitääkin koittaa samaa;D

  VastaaPoista
 5. llaura, Kiitti :) Hei trust me, se on ihan just noi helppoa miltä näyttää! :D Ja hei ton topin raaskiki leikata ku toi oli maksanu jonku vitosen et kantsii aloittaa semmosesta vähän halvemmast tuotteesta :D NO ehkä tästä sait vinkkiä?;)) :)

  karoliina, kiitos :)

  Lesli, kiitos :) siis ihan samanlaisen topin mut vaan t-paidasta? Se käy oikeestaan ihan samalla tavalla kun tää mut siinä ei su tartte mitään purkaa et leikkaat vaan ton toisen hihan ja olan pois ja toiselta puolelta vaan hihan ja ehkä vähän isonnat sitä kädentietä :) Mut jos laitan siitä kokonaan ompelu jutusta tänne niin voin vaikka näyttää että miten se menisi t-paidasta sitten :)

  Anonyymi, Okei, sit kun ehdin tehä sen ni laitan tänne juttua :)

  Senja, Kiitos paljon! :) Siitä vaan! ;D Toivottavasti saat näistä ohjeista jotain vinkkiä!

  VastaaPoista
 6. Vau tosi upee tuli :)
  Mä oon se joka alunperin pyysi tätä, kiitos! Nyt täytyy vaan ite koittaa, tiiän ettei tuu onnistumaan läheskään noin hyvin, mutta ostin monta halpaa toppia niin kokeilen heti kun ehdin! :D

  VastaaPoista
 7. Ole hyvä vaan :) Toivottavasti oli apua ja tarpeeks hyvät ohjeet! kiitos kovasti :)) Tuu ilmottelee ihmeessä et miten kävi sit ku oot koklannu, ois kiva kuulla :)

  VastaaPoista
 8. Siis lisää tuunausjuttui ei jos viitsit tehdä postauksen t-paidasta, että miten t-paitaa voisi tuunata eri tavoilla, sillä mulla on paljon käyttämättömiä t-paitoja ja se ois kiva keksiä niille uutta käyttöä ja kelasin,että luovana ihmisenä sinulla olisi ideoita =)

  VastaaPoista
 9. joo voisin ideoida ja kattoa et mitä keksisi :) En nyt tiiä siitä luovasta niinkään, mut voi olla että jotain vois keksiä :) PIstetään idea korvan taakse! :))

  VastaaPoista
 10. heii=) tosi kiva blogi ja selvät ohjeet ton topin tekemiseen!
  Yks kysymys olisi: eli siis kun teit silloin sen ihan sairaan makeen maxin olisko ollu ylppärijuhliin, niin saako sitä kuvaa käyttää susta,koska ite aattelin saman tyylistä valmistujaisiin (jos siis teetätän mekon)?

  VastaaPoista
 11. Moikka :) Kiitos paljon :) Ja hyvä jos tuntuu selkeiltä, ku aina on vähän vaikee miettiä et miten selittäis et kaikki ymmärtää!
  Siis näyttäisitkö sitä ompelijalle vai?:) Juu kyllä saat käyttää, mielellään jos linkkaat tai mainitset tästä blogista siinä yhteydessä niin on aina parempi :)

  VastaaPoista
 12. Nonii tässä taas se ano joka alunperin tätä pyysi :D
  Tilasin H&M:ltä kolmen euron valkosen läpkuultavan topin koko L (oon kokoa S)ja sain siitä helposti tehtyä :) Tilasin siis 5 erilaista toppia kokeiluun ja päätin niistä ottaa sen josta parhaiten saa muokattua ton :D
  No siitähän tuli ihana!! :) Tein sillä lailla että ompelin samantien vaan toisen olkamista sinne kainalon alapuolelle kiinni. Löysin laatikosta neulan ja vähän valkosta narua, se oli siinä. Okei ei se ompelukohta kovin hienolta näytä, kun en ees leikellyt toppia mitenkään vaan vedin vaan samantien parilla pistolla... Mut onneks toi on tommonen löysä, niin ne laskokset peittää hyvin tyhmimmän näköiset kohdat :) Koska on tosiaan kokoa L niin se laskeutuu tosi kivasti ylhäältä ja alla oleva bandeaukin näkyy, ja pidän sitä tosiaan tollasella solmulla sitten vyötäröltä. Tuli kyllä ihan lemppari :) Kiitos sulle vielä kerran!

  VastaaPoista
 13. Hei tosi hyvä että sait sen onnistumaan! :)) Se onkin hyvä alottaa noista vähän halvemmista topeista muokkamaan, ku ei ehkä ihan niin hirveästi harmita jos kolmen euron toppi menee vähän huonosti ku se et joku 30 euron toppi menis :D
  Joo tossa mallissa olikin tosi kiva etttä se toppi on löysä, et se tulee tarpeeks alas, että just se bandeu juttu näkyy :)
  Oleppa hyvä vaan ja oli kiva ku tulit kertomaan että onnistui hyvi ,kiva jos musta oli mitään apua! :)))

  VastaaPoista