19. toukokuuta 2012

Kuntoilua

Moikka!

Oon huomannu että nyt on tosi monessa blogissa viime aikoina puhutu treenailusta. Toki se on aina sama juttu: ennen kesää alkaa kunnon kesäkuntoon projektit, mutta tällä kertaa on ääni kellossa ollu aika monella vähän erilainen. Nyt oon huomannu puhuttavan enemmän elämäntapamuutoksista ja enemmän vaan liikunnan ottamisesta mukaan viikkorytmeihin, ilman sen kummempaa laihdutusta. Tietysti se tulee aika monella siinä samalla mukana, mutta mun mielestä on ollut kiva huomata, kuinka monet on saanut liikunnasta tosi säännöllisen jutun elämään ja että sitä on alettu tekemään erilaisilla motiiveilla. 


Itsekin alotin taas tossa vähän yli kuukausi sitten treenaamaan enemmän ja säännöllisemmin. En tiiä kerroinko sillon viime loppu kesästä/alku syskystä, että sain sillon aika kivan rytmin tohon treenaamiseen kun mun veli teki mulle treeniohjelman. No sitten kun tänne Lontooseen hyppäsin niin se jäi, mistä olin tosi surkeena, mut oli vaan niin paljon kaikkea uutta siinä alussa, enkä oikeen tienny missä täällä juosta ja huonekin oli niin pieni ettei siinä niitä samoja lihaskuntoharjoitteluita pystynyt toteuttamaan. Tekosyitä, tiedän, mutta niin se vaa näköjään aika helposti jäi ja mulla on aina se ensimmäiselle lenkille pitkän ajan jälkeen lähtö vaikeaa, ja vaikeaa löytää se rytmi ja motivaatio taas joten sen takia sitten se jäi.


No nyt sitten jonku puolen vuoden jälkeen oon sitä taas löytänyt, oon viimisten viikkojen aikana käyny melkeinpä 3-4 kertaa viikossa juoksulenkillä ja muutamilla kävelylenkeille kavereitten kanssa. Oon myös tehny pientä lihaskuntosarjaa mitä nyt tossa metri kertaa metri tilassa voi tehdä... On kyllä kauhee ikävä kunnon salitreeniä kivalla salilla, silleen et saa oikeen kunnolla rääkättyä ja seuraavana päivänä ei voi liikkua :D Oonko vähän outo?


Mut kyllä sen eron huomaa melkein heti, on paljon parempi fiilis itestään, vaikkei kropassa juuri mitään konkreettisia muutoksia olekaan tapahtunut. En o mikään juoksemisen ylin ystävä, mutta se on nyt tällä hetkellä täällä anoa juttu mitä voin tehdä kunnolla, mutta rakastan lenkin jälkeistä fiilistä ja se saa mut aina motivoitua lähtemään uudestaan!

Tulin juuri vähän aika sitten tän päivän lenkiltä, musta tuntuu että kohta vois vähän alkaa reittiä pidentää, ja se jos mikä tuntuu kivalta :)


Oon myös ottanu uudeksi operaatioksi venyttelyn, oon alkanu venytellä kunnolla ja toivottavasti kohta taas ne spagaatit menee! Sillon kun harrastin voimistelua (monta vuotta sitten) olin ihan notkea, mutta sen jälkeen en oo juuri yhtään venytellyt. Venyttelyssäkin huomaa yllättävän nopeasti tuloksia, mikä on kiva juttu ja motivoi lisää! Ensimmäinen kerta tässäkin oli ihan kauhea, mutta seuraava tuntui jo vähän paremmalta ja seuraava siitä vielä vähän vähemmän koski jne jne. Joten jos vaan jaksaa aina sen ekan kerran ni se kyllä aina sitten helpottuu :)

Kuvat weheartit.com
Mites teillä? Tuleeko liikuttua paljon? Entä venytelty?:)

Pakko linkata Saaran kiva blogi mistä sain kauheesti inspistä liikkua vaan lisää! Löysin tän iha vähän aika sitten ja oon jo ihan koukussa! Tossa on mun mielestä sitä oikeeta asenneta treenaamiseen :) Jos sitä liikaa laihdutus kannalta ottaa ni ei siitä yleensä mitään tule, iloisella mielellä vaan ni hyvä tulee :)


-Juulia

8 kommenttia:

 1. En hirveästi jaksa liikkua, mutta käyn joka päivä juoksemassa ja joskus venyttelen.
  Tosin koulun liikuntatunneilla on pakko liikkua=D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho no mun mielestä toi joka päivä lenkillä käynti kuulostaa siltä että kyllä jaksat liikkua! :D haha koulun liikka, voih muistoja :D

   Poista
 2. Mulla on ihan sama se, että rakastan sitä fiilistä ku paikat on kipeenä edellisen päivän treenailun takia! :D en tiiä oonko outo mut jos kerta sul on sama ni ehkei se sit nii omistuista ookkaan ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii kait se on vaa sitten että tietää et on liikkunut, et on tehny jotain, ai en tiiä :) Haha no onneks meitä on ainaki kaks :D

   Poista
 3. http://immmerseyourself.blogspot.com/ Mun blogissa ois sulle tämmönen Liebster -palkinto! :)

  VastaaPoista
 4. Venyttely on oikeesti maailman rentouttavinta puuhaa! Voisin venytellä koko päivän jos sallittaisiin :-) Harrastin kans rytmistä voimistelua nuorempana ja siitä jäi hyvä venyvyyspohja, mutta sitte tossa about vuosi sitten tajusin etten oo venytelly kunnolla vuosiin ja olin ihan super jäykkä ja pienikin venytys sattu ihan törkeesti. Sitten aloin taas venyttämään takas säännöllisesti entisiin venyvyyksiin ja täällä ollaan! Niin paras fiilis! Ihmiset kattoo kyllä vähän vinoon kun teen spagaattiyliventyksiä yms. salilla mutta ei voi mitään, rakastan sitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla on vielä vähän menossa se vaihe että pikkuinenkin juttu sattuu, mutta toisaalta tykkään siitä kivusta ku tietää et se on vähän pienempi joka kerralla :)) Musta tuntuu et se on helpompi päästä takas venyväks ( voiks noin sanoa?:D) ku on kerran spagaatit sun muut onnistunu! Tai ainakin kauheen nopeesti tota edistystä huomaa, mikäk sopii mun kärsivällisyydelle paremmin kun hyvin :D uskon että kattoo, mutta varmasti vaan katelliisena! :)

   Poista