5. kesäkuuta 2012

What happens next?


Heei!

Aika monet teistä ketkä on ees vähän pidempää mun blogia lukenut tietää että tää mun koulu Lontoossa, tai oikeestaan tää kurssi, on vaan vuoden mittainen ja alkaakin siis olla jo ihan ohi. Mulla ei koulua periaatteessa ollenkaan ole enää, saa nähdä milloin saan diblomin sitten käteeni :) 

Muutama teistä onkin kysellyt että mitä tän jälkeen nyt sitten kun tämä loppuu, noh siihen on ollut aika vaikea vastata. Tuo kyseinen kysymys on pyörinyt omassakin päässä viimiset ainakin puolisen vuotta, eikä ole oikeen vieläkään selvinnyt. 


Kun lähdin tonne kouluun, olin aatellut että haen sitten seuraavaksi sinne jatko-opiskelemaan BA Womenswear kurssille, eli naisten vaatesuunnittelua opiskelemaan, mutta siinä ensimmäisen jakson aikana, kun asiat oli uusia ja aika vaikeita, menetin uskoni siihen että minusta tuolle kurssille olisi. Meitä peloteltiin koulussa todella paljon että kuinka vaikea sinne on päästä, mikä on kyllä todellakin totta, ja varmaan puolet vaihtoi suuntautumistaan ensimmäisen jakson jälkeen johonkin muuhun. Itse aloin tällöin harkita, että pitäiskö hakea enemmän ompelukursseille, kun tiesin kuitenkin että sinne ois mahis päästä sisään ja että siinä olen parempi. Meidän piti tuolla laittaa haku menemään jo joulukuussa, mikä tuli mulle aivan liian aikaisin, en ollut sillon vielä ollenkaan varma valinnoistani. Noh päädyin hakemaan muutamalle suunnittelu- ja muutamalle ompelukurssille, suurin osa siis semmoisia kolmen vuoden kandintutkintoa vastaavia kursseja. Mutta aika nopeasti tammikuussa aloin tajuamaan että ne olivatkin ehkä vähän väärät valinnat ja aloin ajatella että yritinkö nyt sitten vain mennä helpomman kautta, sen ompelun, kun ei ollut tarpeeksi itseluottamusta pyrkiä sinne suunnittelupuolelle. 


No lopulta pääsin kuitenkin kolmelle noista hakemistani kursseista tuolla, yksi niistä on LCF:ssä ja kaks University of Creative Artsissa, mikä on pikkasen Lontoon ulkopuolella. Kaks näistä kursseista oli ompelua ja yks oli sit ihan suunnitteluun painottuva. Mut en nyt sit kuitenkaan noihin valintoihin ollut ihan tyytyväinen ja oon vähän vaiheilla että mitä noitten kanssa teen. Tuolla noi koulut kuitenkin tosi paljon maksaa..:s 

Päädyin myös hakemaan kouluhin myös täällä Suomessa ja olinkin tänään tuolla Metropolian pääsykokeiden ensimmäisessä osassa.. Ei mennyt tää päivä ihan putkeen sen osilta, mutta huomenna jatketaan että saa nähdä saanko tän päivän pelastettua vielä ton huomisen avulla. :) 


On kauheeta jotenkin kun tätä ens vuotta  on pohtinut tässä niin paljon ettei enää oikee osaa mitään siitä ajatella :D En millään haluis lähteä Lontoosta, siitä on tullut mulle niin rakas paikka ja siellä on mulla nyt niin rakkaita ihmisiä etten tiedä miten täällä Suomessa enää ilman heitä pärjäisin, mutta en tiedä miten mulla ois nyt mahdollista sinne jäädä.
Oon ollut koulussa ihan koko ajan siitä ensimmäisestä luokasta lähtien. Mullahan piti olla puolisen vuotta vapaata siinä lukion jälkeen ku valmistuin jouluna, mutta kisat tuli ja niihin treenaaminen, ni jatkoin koululla täyspäiväisesti heti valmistuttuani. Joten siinäkään ei mitään breikkiä ehtinyt olla. Nyt mun mieli ja kroppa ja kaikki sanoo jo että jotain taukoa tarvittais, tai mähän en pysty olemaan tekemättä mitään, vaan mulla pitää aina olla tekemistä mutta stressittömämpi tai jopa stressitön vuos vois olla aika luksusta! Tän takia oon ihan miettinyt että jos ei sinne koulunpenkille sittenkään syksyllä nyt suuntais vaan tekis vähän töitä. Lompakolle teki aika pahaa tää vuos ku en tehny melkein yhtään töitä ni ois kiva vähän kerätä rahaa ja sit jos vielä vuoden päästä ois sinne kouluun halua ni ois jotain rahaa ees vähäsen. :) 


Mutta siis kaikki on oikeestaan vielä avoinna ja nyt mun pitäis vaa osata päättää et mitä tehdä, et mikä ois se oikee ratkasu mun kannalta. On kauheen vaikee välillä näitä päätöksiä tehdä ku sitä tuppaa aina miettimään että mitä ihmiset sulta odottaa ja mitäs muut nyt ajattelee. Tiedän et se on viiminen juttu mitä tämmösissä, niin paljon sun elämään vaikuttavissa asioissa, pitäis ajatella mutta mä oon ainakin semmonen ihminen että väkisinkin sitä tulee mietittyä. Oon aina ollu vähän huono näissä päätöksenteoissa tai lähinnä siinä et ajattelisin vaan mikä on parasta mun kannalta eikä että mitä ihmiset multa odottaa. No toivon että saan jotain järkevää päätettyä, jotenki vaa toivoisin et asiat järkkäytyis silleen ettei tartteis ite päättää mitään, mut eihän se tietenkään niin mee :D

Random kuvia weheartit.com sivulta 

Tästä tuli nyt varmaan ihan kauheen sekava ja no ainakin pitkä postaus, pahoittelen siitä. Piti vaan kirjoittaa mitä tällähetkellä ajattelen.. :) Toivottavasti ette ihan kyllästyneet! 

Onkos siellä ketään kellä on kanssa suuria päätöksiä tehtävänä? Kenties joitain juuri valmistuneita jotka painii jotenki ees samanlaiste juttujen kanssa? :) 


Just trying to figure out what I should do next with my life. My course in LCF is ending now and i have no idea what I should do. I have couple offers from courses in London, well actually two of them are little bit out of London in UCA, but still, and then I'm applying schools in Finland. But I'm not sure at all if I want to go to school just now, I haven't have any brake for so long, that I could really use a stress free year for once. Will see what happens! I have some decisions to make, hopefully i'll make the right ones! :)   

-Juulia

6 kommenttia:

 1. kiva postaus ! minkä ikäsenä muutit ulkomaille ? osasitko hyvin englantia lontooseen muuttaessasi ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva kun tykkäsit:) muutin vuosisitten sykysllä että olin silloin 19, että en mitenkään kovin nuorena. Noh osasin sen verran kun koulussa oli opetettu, en ollut siinä mitenkään kauheen hyvä enkä aluksi tuolla uskaltanut niin kauheesti puhua.. Mutta aika nopeesti se lähti sitten rullaamaan ja semmoisiakin juttuja osas mitä ei tienny muistavansa, että sieltä jostain syvältä aivojen perukoilta ne sitten jossain vaiheessa löyty ku oli misia vähän verestänyt :D

   Poista
 2. Mä oon koko vuoden kanssa pohtinu näitä samoja kysymyksiä ja pelkästään toi pohtiminen käy todella paljon voimille. Ite opiskelen nyt ammattikorkeassa, mutta haen nyt yliopistolle, koska vielä hakuvaiheessa se oli sitä mitä halusin. Tai luulin haluavani emmää tiiä, mutta kun tiiän, ettei läheiset oo tyytyväisiä siihen, että jäisin amk:iin... Onneksi pääsykokeet on ensiviikolla ohi ja sit on oikeasti kolmen kuukauden loma kaikesta kouluun liittyvästä eikä tarvii pohtia ärsyttäviä tulevaisuuskysymyksiä........

  Tsemppiä päätöksiin ja kokeisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinylltäävän rankkaa ja aikaa viehäö ja etenkin turhauttavaa toi pohtiminen on.. Jamitä enemmän miettii ja pohtii niin sitä enemmän sekaisin menee :D et ei hyvä... Niin uskon että toi tilanne on aika paha.. Toivottavasti se sullakin ratkeaa! Tsemppiä myös sinne!

   Poista
 3. Mulla ei ole nyt mitään kovinkaan suuria päätöksiä tehtävänä, menen nääs vasta seiskalle=D Olen kuitenkin päättänyt hakea oikeustieteelliseen (Vaikka pariinkin niin voisi helpommin päästäXD) ja jos siinä ei sitten onnistu lähden Lontooseen jollekkin kurssille opiskelemaan muotia tai jotain mikä voisi kiinnostaa.
  Olen koko elämäni tosin halunnut näyttelijäksi, mutta suomessa ei voi kyllä mielestäni menestyä ja hommata elantoa sillä työllä, joten menee vähän suunnitelmat uusiksi:--3

  VastaaPoista
 4. No mutta sullahan on sitten aikaa miettiä ja valmistautua hyvin! :) mutta on kyllä hyvä että jos tietää jo aika aikaisin että mitä haluaa niinpystyy päättäväisesti ruveta unelmia toteuttamaan :) ja lontoo kuulostaa oikein hyvältä! ;D
  Niin eihän tosta näyttelemisestä ihan samalla lailla saa täällä kuin vaikka jenkeissä, mutta kyllä mä uskon että jos se on unelma ni sitä kannattaa seurata, ei sitä koskan tiiä mitä tapahtuu! Ei tää mun kaan ala täällä suomessamikään suuri ole että katsotan miten mulle käy :)))

  VastaaPoista