14. kesäkuuta 2011

Yo-mekkoja

Moikka!

Niinkun taisin tossa jo jonkin aikaa sitten mainita niin tein muutamalle tutulleni mekot heidän ylioppilasjuhliin silloin kesäkuun alussa ja sain heiltä nyt luvat esitellä näitä kyseisiä mekkoja myös teillekin :) Eli tässä tulee taas vähän mun tekemiä juttuja, kun niitä olette kovasti toivoneet! :))

Ensimmäisen mekon tein lapsuuden tutulleni. Molemmat mun asiakkasita oli jo tosi hyvin suunnitellut haluamansalaiset mekot ja tiesivät mitä halusivat, ni mulle jäi sitten vaan enää ompelu ja niitten toiveitten tulkitseminen :D


Käytiin yhdessä molempien asiakkaiden kanssa ostamssa kankaat. Tuohon mekkoon tein myös kaavat itse.

Toisen mekon tein serkulleni ja hänelläkin oli aika vahva näkemys minkälaisen mekon juhliinsa halusi.

Tuo mekko oli ensimmäinen semmoinen tuote mihin en tehnyt minkäänlaisia kaavoja vaan muotoilin sen nuken päälle ja siitä vaan leikkasin.

Noi mekot oli tosi erinlaisia, mutta niin oli niiden kantajansakin ja mun mielestä ne sopi oikein hyvin omistajilleen! Ja ilmeisesti molemmat niistä myöskin kovasti tykkäsivät :)

T:Juulia

6 kommenttia:

 1. Kiitos paljon :) Serkkuni olikin osannut suunnitella oikein kivan mallin! Tykkäsin ite kans siitä kovasti, niinkuin kyllä molemmista, ja aina on kiva tehdä semmoisia mekko minkä mallista itse tykkää :)

  VastaaPoista
 2. Vitsit tykästyin tohon ekan tytön mekkoon. Just tommonen 50-luvun tyylinen. Ton alaosan osaisin itsekin tehdä, mutta osaatko sanoin tai kuvin auttaa ton yläosan kanssa. Siis lähinnä, että minkä muotoisia noi kappaleet on, jotta siitä tulee noin hyvin istuva. Osaanpa selittää selkeästi.. Olis ihan mahtavaa jos joskus tekisit ohjeita noihin mekkoihin! :)

  VastaaPoista
 3. Joo se on vähän sen tyylinen :) Se ala osa on joo ihan koko kello, eli tosi helppo kaavottaa ja tehdä. Vaikee kyllä kuvailla silleen et kukaan siitä mitään ymmärtäis :D Voin kattoa jos saan tehtyä jonkilaisia ohjeita vähäsen, mutta suosittelen kans kattomaan että jos jostain lehdestä löytyisi ton tyyliseen kaavaa, tai sitten jos sulla on joku vaate missä ois vähän tommonen yläosa niin siitä saa kans aika kivasti katottua mallia niitten palojen muodossa :) Mutta voin yrittää laittaa vähän kuvaa ton mekon kaavasta tässä joku päivä kun vaan ehdin! :))

  VastaaPoista
 4. rakastuin tohon tokaan mekkoon!! oon tosi kauan ettiny jotain nättiä simppeliä, ei liian tiukkaa mekkoa jos olis avonainen selkä, ja toi selkä on ihanampi ku osasin edes haaveilla!! haluun :D
  sun kannattais myydä jotain sun tekeleitä :)

  VastaaPoista
 5. Joo mun srkun kriteerit sen yo mekkoon olikin et avonainen selkä ja sit et se ois väljä, ettei tarttis meittii mitää et kiristäis tai muuta :) ihanasti sanottu!! Kyllä varmasti vielä joku päivä!:))

  VastaaPoista