11. toukokuuta 2011

Burritos

Moikka!

Tein yks päivä tämmöstä mun yhtä herkku ruokaa ja aattelin jakaa teijän kanssa sen teko-ohjeet. Tykkään kauheesti Meksikolaisesta ruuasta, tortillat on mun ihan lemppariruokaa ja voisin elää pelkästään niillä! Mutta ens sit kuitenkaan tykkää ollenkaan tulisesta ruuasta, ni sit teen aina semmosia miedompia versioita..

No mutta siis väsäsin yks päivä jauheliha burritoksia ja nappailin vähän kuvia noista välivaiheista.

Tartteet jauhelihaa, paprikan, sipulin, tortillalevyjä, juustoraastetta ja kastikkeita.


Noi vihannekset voi tietty myös valita oman maun mukaan et mistä tykkää. Mut siis ekaks pilkotaan ne palasiks.


Jauhelihan ruskistus..


Maustaminen. Ite laitoin vaan suolaa ja mustapippuria, ku tykkään miedommasta, mutta tuokin kannattaa tehdä silleen oman maun mukaan. Oisin halunnu laittaa tohon myös paprikajauhetta, mut sitä et meillä tollon just ollu.


Pilotut vihannekset kypsän jauhelihan seuraks pannulle vähän kuumenemaan.


Sit jotain tomaattikastiketta kans sinne jauhelihan sekaan pannulle. Toi ei ehkä ollu ihan parasta mahdollista, et musta parhaimman makusta tulee ku laittaa ihan naturel tomaattikastiketta tohon.. Sit kantsii lorauttaa viel pikkasen vettä siihen sekaan, mut ei liikaa ettei siitä ihan jauhelihakastiketta kuitenkaan tuu.


Sit astiaan, johon ne valmiit laitetaan, niin vähän öljyä. NOi voi tehä kans pellille, ni siihen riittää sit vaan leivinpaperi.
Sit vaan laitetaan tota jauhelihaa tortillan keskelle ja rullataan..


Sit siinä pellillä/ astiassa missä lie, ni laitetaan noitten päälle vielä vähän tomaattikastiketta. Ite tykkään tosta Santamaria tex mexin Taco saucesta, tietty siitä mild versiosta :D Ja sit kastikkeen päälle vielä kunnon kerros juustoraastetta :)

 
 Ja sit eikun uuniin, n. 200 asteeseen ja siellä ne oli joku ehkä 10 min :) Kattokaa silleen et se juusto sulaa siihen päälee ja ehkä vähän tulee semmoseks rapeeks, ni sit on tosi hyvä :) 


Ja sit vaa nautitaan, laitoin ite vielä tohon päälle juustokastiketta, mut ton voi nauttia silleen kun tykkää :) 
Semmosta, taitaa olla eka kunnon ruokaohjepostaus? Mitäs tykkäisitte näistä? :) Entäs ootteko te kokeillu jostain tommosista jotain muuta versiota tai reseptiä? :) 

Terkuin, Juulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti