21. syyskuuta 2011

Piirrustustunti


Moooi!

Meillä on tällä viikolla koulussa induction viikko, eli aika monesta aineesta meillä vähän kerrotaan eka että mitä tullaan tekemään ja vähän alotellaan harjoituksilla, tutustutaan toisiimme ja tähän mieninkiin täällä :) Meillä oli tänään ekaa kertaa studio tunteja ja tällä kertaa piirrustusta. Alotettiin jo heti vähän totuttelemaan et millasta tää meijän työskentely tulee täällä olemaan ja piirrettiin sateenvarjoja :D Jokaisen piti tuoda oma sateenvarjo tunnille ja sit laitettiin niitä useampi aina yhteen potrettiin ja piirrettiin A3 paperille hiilillä sitä mitä nähtiin.. Ja siis ei oo mikään helppo aihe muuten toi sateenvarjo piirtää :D Mä oon tosi huono piirtämään, ja jos jossain oon vähän parempi ni vaatteiden teknisessä piirtämisessä ja ihmisen päälleki ehkä ne jotenki oikeissa mittasuhteissa saan, mut kaikki muu vaatteiden ulkopuolinen piirtäminen on mulle tosi vaikeeta!

Olin jo eilen kauhistellut mielessäni et apua, joudutaan piirtämään sateenvarjoja.. Sit aattelin et kaikki on varmaan ihan mielettömän täydellisiä piirtäjiä ja mä oon ihan surkee ja kaikkee muuta mulle tosi normaalia ajateltavaa, mut sit tuolla tunnilla olikin aika rentoa.. Tai ei kukaa kattonu et osaaks joku toinen piirtää miten vaa kaikki keskitty siihen omaan työhön eikä mun kaan tarttenu miettiä et toiset miettis et oon ihan surkee :D  Piirrettiin sillee, et eka ihan tavallisesti se asetelma minkä nähtiin, sit piirrettiin se silleen et ei saanu nostaa kynää/ hiiltä kertaakaan paperista, sit piirrettiin viel silleen ettei saanu kattoo paperiin ollenkaan ja viel vasemmalla kädellä muutama piirrustus.. Ja kaikkiin näihin oli aikaa joku 5 minuuttia, eli tosi nopeesti piti piirtää ja kumittaminen oli ihan ehdottomasti kielletty, et sillee :D Oli ihan tosi uutta mulle, mutta tosi mielenkiintosta ja siin opi vähän sitä, et ku oon aika perfektionisti tossa piirtämisessä, tai nään päässäni aina sen mitä haluan piirtää mutten todellakaan juuri koskaan saa sitä sillä tavalla siihen paperille, ni kumia tulee käytettyä paljon ja pikku viivojakin piirrettyä tosi pitkään.. Ni nää tän päiväiset tunnit avas jotenki katsetta ja opetti jo nyt näin nopeella ajalla jo vähän siihen, ettei se oo niin pikkutarkkaa, ja ei haittaa jos joku viiva menee vähän vinoon, ei ainakaa tämmöisissä töissä. Ootan jo innolla mitä jatkossa tehään, etenki sit ku päästään piirtämään viel ihan muotiin liittyviä juttuja! :)

Sit ku oltiin sateenvarjoja piirretty tarpeeks, ni ruvettiin piirtämään mallista juttuja suurrennettuna vaan ja vähän omalla tekniikalla. Leikattiin pikku kuvat opettajan antamista materiaaleista ja laitettiin isolle valkoiselle paprulle teippejä ristiin rastiin ja sit ruvettiin piirtämään. Aikaa oli ehkä 10-15 min.


Mietin pitkään et laitanks tähän kuvia noista mun töistä, mut sit must tuntu et tästä ois tullu ihan liian tylsä ja pitkä tekstinen jos ei yhtään kuvaa ois ollu, ni päätin sit laittaa. Mut sanon vaa sillee, et tiedän et en oo kovin hyvä piirtää, eikä näitä kannata todellakaan kattoa mitenkään silleen teknisestä näkökulmasta tai mitenkään sillee.Tää oli mun alkuperäinen kuva, mistä lähdin piirtämään sit isompaa versiota. 


Teipit oli siis keskellä jotenki ristissä ja piirrettiin niistä välittämättä ja sit otettiin ne lopuks pois. Tässä käytin puuhiiltä oikeestaan ekaa kertaa sitten ala-asteen, ei ollu mitenkään helppoa, mut ehkä vähän jopa innostuin tosta. Kiva kokeilla vähän uusia tapoja, ku tykkään ite paljon käyttää vaa eri paksuisia mustia tusseja yleensä.


Ku otettiin ne pois ni laitettiin ne toiselle paperille ja piirrettiin siihen seuraava työ. 

                   
Täst mull ei ollu kuvaa siit alkuperäsestä nyt, mut se oli tommonen kukka. Tää piirrettiin sillee ettei kynää saanu kertakaan nosta paperista ja käytin tässä puuväriä. En tiiä jääks tää tälleen et siihen jää noi toisen työn teipit vai otetaanks ne pois, mut ilmeisesti jatketaan näistä vielä ens kerralla :)

Sori ku tästä tuli nyt näin yksityiskohtainen ja pitkä selostus näistä päivän jutuista, varmasti joka päivä ja viikko ei tuu tämmöistä olemaan, mut nyt ku tää kaikki on viel niin uutta ja jännää, ni teki mieli kirjoittaa :) Mites, tykkäisitteks kuulla juttuja tuolta koulusta? ja kiinnostaaks tämmöiset postaukset ollenkaan? Ois kiva kuulla että mitä mieltä ootte tämmöisistä, et haluutteks näitä ehkä välillä jatkossakin vai jätänkö suosiolla silleen ettei niin usein tule?:)

Terkuin Juulia

PS, Tää piti tulla jo eilen tää postaus, mut kuvien lisäämisen kanssa oli ongelmia, joten siis tässä ku puhun tästä päivästä ni tarkoitan siia eilistä :)

4 kommenttia:

 1. olet aivan ihana ja nyt Lontoo höpinöitä on oikein mukava kuunnella koko ajan:) blogi on jotenkin muuttunut selkeästi parempaan päin ja olet jättänyt turhat ja ärsyttävät kalatukset pois. lemppariblogiksi on blogisi noussut!

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti kaikkia koulu- ja Lontoojuttuja kehiin, oon odottanu jo pitkään että lähdet sinne ja alkaa tulla niihin liittyviä postauksia :D Ja ihania nuo piirrustukset, ihan turhaan stressaat että oisit muka huono piirtämään! :) Ei saa olla ihan niin kriittinen.. ;) Tsemppiä opiskeluun ja uuteen maahan sopeutumiseen!

  VastaaPoista
 3. joo lontoo- ja koulupostauksia ois tosi kiva lukea! :) piirrät muuten tosi hyvin :o

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, Ihana kuulla että parannusta on tapahtunut! :) Sitä on ite tosi vaikeeta huomata, niin kiitos kun kommentoit! Oi miten kiva, oon tosi otettu :))

  IraCassandra, Hyvä kun nämä kiinnostavat, koska näitä sitten jatkossa varmasti vielä lisää tuleekin ;D Kiitti tosi paljon kaikista ihansita kehuista ja tsempistä! :))

  Anonyymi, niitä siis tulossa lisää :) voi kiitos, en ite ihan samalla tavalla ajattele, kun sen verran kriittinen olen, mutta toivon että tämän vuoden jälkeen kehitystä olisi tapahttunut :))

  VastaaPoista