9. heinäkuuta 2010

You can do it too

Heips taas! Nyt tulisi sitten se ompelu ohje postaus tähän mekkoon jonka esittelinki jo aikaisemmin. Elikkäs tein tuon mekon kaverini YO-juhliin jotka olivat lauantaina ja tykkäsin siitä kovasti. Tää on nyt lähinnä työjärjestyksen muodossa tehty tä ohje, ja toivon että siitä on niille ketkä tätä kaipasivat niin edes vähäsen hyötyä. Tietenkin käytän varmasti sellaista ammattisanastoa, mutta yritän tehdä tämän nyt jotenkin mahdollisimman selvästi :)


Eli tällainen oli vielä lopputulos ja tästä se lähtee.

1. Kiinnitä tukikankaat muotokaitaleisiin.
2. Ompele etu- ja takakappaleen leikkaussaumat ( muotolaskokset).
3. Ompele oikea sivusauma.
4. Ompele vuorin leikkaussaumat (muotolaskokset) etu- ja takakappaleella.
5. Ompele vuoren vasen sivusauma.
6. Ompele muotokaitaleen vasen sivusauma.
7. Ompele vuori kiinni muotokaitaleeseen.
8. Ompele piilovetoketju päällikankaan vasempaan sivuun ja sen jälkeen ompele loppusauma helmaan asti.
9. Ompele vuori kiinni oikeaan kankaaseen pääntieltä ja ompele vuoren puolelle saumavaroihin tuki tikkaus, jottei vuori tule päälle päin näkyviin.
10. Ompele vuorin vetoketjun sivusaumasta helmasta se osa mikä ei tule kiinni vetoketjuun ja tikkaa sen jälkeen käsin vuori kiinni vetoketjun saumavaroihin.
11. Huolittele helma ja tikkaa sekin käsin jottei jää mitään jälkiä ulkopuolelle.
12. Sitten valmista rusetti. Elikkäs leikkaa 2x rusetin oikean pituinen ja levyinen kangas pala. Ompele se pussiin niin että siitä tulee valmiin rusetin levyinen ( eli leveydeltä kaksin kerroin). Sitten leikkaa tylliä niin monta kerrosta kuin haluat ( määrää sen kuinka isoksi ja näyttäväksi rusettisi haluat, minä laitoin kolminkertaisesti huntu tylliä, mikä on hieman pehmeänpää kuin tavallinen tylli) ja pujoita ne ompelemasi "tuubin" sisään. Leikkaa rusetin solmuke myös kaksin kertaiseksi leveydeltää, mutta ihan sen pituinen kuin haluat (eli kuinka paljon haluat rusetin menevän ns. kasaan keskeltä). Ompele myös se pussiin samalla tavalla kuin ompelit rusettiosankin eli leveys suunnassa se menee kaksin kerroin. Ompele rusetti osa oikean pituiseksi kin eli taita ylimääräiset pituudet keskelle taakse ja ompele joko käsin tai koneella kiinni. Lopuksi ompele solmuke mysö renkulaksi joko käsin tyai koneella ja pujoita se paikalleen. Näin on rusetti valmis.
13. Ompele rusetti haluamallesi paikalle käsin.


Ja näin on mekko valmis :) TOivottavasti ohjeesta saa selkoa ja siitä on mitään hyötyä.Tässä vielä muutama kuva valmmiista mekosta käytössä.Nyt mä lähen kauppaan mutta kysykää ihmeessä jos nää ohjeet ei kerro tarpeeks! Mitäs mieltä muuten ootte mekosta ja asusta? Mulla oli kenkien valinnassa vähän vaikeuksia mutta lämpimän ilman johdosta päädyin siten noihin hm:n avokkaisiin ku noi oli kaikist kesäsimmät mun mustista korkkareista :) Ilalla palaan varmaankin vielä tän päväivän asukuvien puitteissa muttta siihen asti moikka!

Terkuin Juulia

2 kommenttia: