16. helmikuuta 2011

Paris part. 1

Oltiin siis tossa pidennetyllä viikonloppureisulla Pariisissa tyttö porukalla tossa viime viikonloppuna ( jos joku ei sitä vielä tienny :)). En noista hotellin varauksesta enkä lentolippujen ostosta ja muusta tiiä oikeestaan mitään, koska en ollu siinä mukana, vaan maksoin vaa kaverin tilille matka rahat, ku se oli varannu ja hoitanu kaikki noi jutut. Ostettiin tää matka jo oiskos se nyt ollu joskus marraskuussa jo joten saatiin ihan kivaan hintaan. Lennettiin Easyjetillä ja oltiin yötä sen nimisessä hotellissa kun Roi rene. En hotellia kyllä mitenkään kauheen erityisesti suosittele, tosi pienet kahen hengen huoneet, missä oli semmonen n. 110 cm sänky kahelle. Mulla on ittelläni ton kokonen sänky mis oon totunu nukkuu yksin, ja mun kaveril kuka oli mun kaa samas huonees ni on vielä isompi sänky, ni oli se vähän ahasta :D No onneks ei oltu menty sinne sen vuoks et hotellil hengattais, ni kyllhän siel kävi aina kääntymäs ja kyll se siihen kelpas. Ja ku halvalla saatiin ni ei voi varmaa sit enemäpää pyytää :)

Oltiin perjantaina perillä joskus 11 aikaan illalla ja siitä matkustettiin taksilla hotellille, ja oltiin siellä sitten joskus 12 aikaan.


Tuolt lentokentält oli joku 20 km keskustaan ja siit menee hyvin semmonen RER-juna, mut oltiin niin myöhään paikalla et päädyttiin taksiin.


Se keskustan päässä oleva juna asema oli vähän hankalan matkan päässä meijän hotlasta, ois pitäny mennä siitä vielä metrolla ja vaihtaa sitä pari kertaa, ni se ei ollu sen takii meille niin kätsy. Noi kuvat otettu siitä meijän hotellin nurkilta ekana iltana.

Herättiin la aamun ajo ajoissa, joskus 8 aikaa. Meillä kuulu aamupala hotellin hintaan, mut ei jotenki ymmäretty tota aamupala systeemii sillo ekana aamuna, joten mentiin läheiseen kahvilaan sit lopulta aamupalalle.


Syötiin Pariisilaisittain patonkia :) Ja muuten hyvää oli! Mut ei kyll tartte vähän aikaan syödä ku tuli aika paljon syötyy, nyt syön kotona ihan kiltisti täysjyväleipää ku on syöny koko viikonlopun vaa tommosta vehnäleipää ( ei siinä ettenkö sitä rakastais<3).

Aamupalan jälkeen lähettii kävelemään kapungille. Oltiin suunniteltu aikasemmin jo vähän että mitä haluttiin nähä ja et mitä juttuja ois hyvä lauantaina käydä kattomassa ja mitä sunnuntaina. No ekana vuorossa lauantaina oli semmonen Madame Tussauds tyyppinen vahakabinetti museo Grevin. Käveltiin meijän hotellilta sinne, mikä oli varmaan jonku 2km päässä ja nähtiin siinä samalla kaupunkia ja käytiin kaupoissa, mitkä sattu matkan varrelle.Kuvia tuli oteltuu tosi paljon noilla matkoilla ku käveltiin, et nää on vähän sieltä ja täältä aina fiiliksen mukaan otettu :) 

Tää on must jotenki niin ihana kuva tytöistä, et halusin laittaa tän, toivottavasti heitä ei haittaa et julkasin tän :)

Ekana matkan varrelle, tommosista kuuluisammista nähtävyyksistä, sattui matkan varrelle Moulin Rouge. Se oli itseasiassa aika tosi lähellä meijän hotellia, ja pysähdyttiin tietenkin kunnon turisteina ottelemaan kuvia..


    
                 
Sisälle ei päästy, mut siin edessä oli semmonen kyltti (tai mikä lie) et ystävän päivänä siellä ois ollu joku show mikä ois maksanu 180 €.. Ei ihan meijän budjetille sopivaa.. :DSiinä oli kuitenkin semmonen jännä, miten sen nyt kuvailis, "eteinen" mikä oli kuitenki ihan ulkotilaa, miss oli tommosia kaikkii hienoi kuvia sisätiloista. Niitä jääti sit vhäks aikaa ihastelemaan.

Tosta matka jatkuiki sit sinne Greviniin päin. Ton matkan varrella oli semmonen kiva pikku kauppa, mis myytii lähinnä kenkiä ja laukkuja, josta ostin eniten koko matkan aikana, kaks laukkuu ja ballerinat. Siellä oli just sopivasti melkeen kaikkialla loppu alet menossa ni saatii tosi halvalla kaikkee! Mut niistä lisää sit ostos postauksessa :)
Bruce tsiikaili mua ;) 


Sori Eva se olin minä joka vein sun miehen ;)))


Rokkasin Jimi Henriksin kanssa vähäsen.. Ei kaameeta ku toi mun ilme on niin ...:D No mut asenteel rokattiinki :D

Nää kuvat siis sieltä Grevinistä. Siellä oli kaikkii tommosii julkimoita, ja sit tietenki useita semmosii ketä en ees tuntenu. Sit jotai ihme historia tyyppejä.. Mut kiva paikka kyll, ku en oo missää tommoses ennen ollu, ni sen puolesta suosittelen. Ei varmastikkaan mikään Madame Tussaudsin vertainen, mut ihan hauska paikka. Toi kustans 21 euroa, jos meni koko rundin.

Aateltiin että sunnuntaina ois kaupat kiinni, joten siks oltiin sit päätetty että lauantai on shoppailu päivä, että varmasti saadaan shoppailtua jotain. Siksi ton Grevinin jälkeen suunnattiin nokka kohti Champs Elyseetä. Täytyy muuten sanoo vielä, että tossa ihan ton Grevinin vieressä oli Hard rokc cafe, mis käytii syömässä. Ite en syöny siellä ku ranskikset, ku ei ollu nälkä, mut Niksu kehu sen hamppari leipää tosi paljon :)


Käveltiin tuolta sinne ihan keskustaan, ja siinä samalla tuli sit keirreltyy kaikkii kauppoja.
 Oli tosi kiva kävellä tuolla, ku sit tuli nähtyy vähän enemmän tota kaupunkii, ku jos ois menny vaan metrolla ni sit ei ois nähny tota yhtään samalla tavalla. Nähtiin mukavasti sitä vähän hienompaa aluetta, kaikkine merkki kauppoineen, luksushotelleineen ja ravintoloineen, joissa naiset turkispäällä nauttivat salaatti lounaasta shampanjan kera. Ja sit taas nähtiin myös sitä ihan tavallista seutua, missä pystytttiin oikein hyvin shoppailemaan ja tekemään tosi halpoja löytöjä :)

Niinku oon sanonu oon ollu Pariisissa aikasemminki kerran, ja oon sillon jo kiertäny noi "tärkeimmät" eli ne kuuluisimmat nähtävyydet, mut ei sitä vaa jotenki muista mimmosii ne on sit ku mun edellisetä visiitistäkin on varmaa joku 4 vuotta. Toi Riemukaari yllätti ku se oli jotenki niin paljon isompi ja mahtavampi, ku mä muistin. Se on vaa jotenki niin makee.. Sit se koko Champs Elysee sitä ennen, ja ku kattoo sieltä sen ihan toisesta päästä ja näkee, kaukana ton Riemukaaren, ja ne sadat autot sillä isolla tiellä ni se oli jotenki niin makee.. Tällä reissulla mentiin käymää myös tuolla alla, päälle ei menty ku sato. Viime kerralla katottin tota vaa vähän kauempaa, mut suosittelen kyll käymään ainakin sen alla, ku siinäki sitä vaa tajuu, et kui iso ja mahtava se jotenki on.. Toi on kans ihana, ku siitä saa jotenki kivoja kuvia :D Vaik ei sen suuruus varmaan sinne oikee kunnolla välity, mut ees jotenkin :)

Tonne ku oltiin kävelty oltiin niiiiin poikki. Monen kilsan kävely lenkki oli tehny tehtävänsä. Mentii sit vähäks aikaa hotlalle lepyyttää jalkoja ja ehostaa vähn itteemme ton pienen sade kuuron jäljiltä, ja lähettiin syömään. Ei jaksettu enää oikee kävelä, ni mentiin aika meijän hotlan lähelle syömään, ja ku meijän hotelli ei ollu millää turisti alueella, ni eihän siellä ne tarjoilijat kauheen hyvin englantia puhunu...
No saatiin kuitenki ruokaa, vaikka kaikkea palvelua pitikin odottaa ihan tosi kauan.. Ei varmaa uskaltanu tulla palvelee meitä, ku ei ymmärtäny :D Juotiin reissun ekat ja ainoat drinksut tuolla. Tosta mentiinki sit vaa väsyneinä hotlalle nukkumaan, kerämään akkuja seuraavaa päivää varten :)

Siinä oli ne reissun kahen ekan päivän ohjelma, teen toisen osan varmaankin huomenna. Oli pakko jakaa muutamaan osaan, ku täst ois tullu muuten sairaan pitkä, ku noita kuviakin on niinpaljon, ja halusin niitä kuitenki paljon tännekki laittaa, ku niistähän parhaiten näkee paikkoja ja fiilistä :)

Tässä vielä tarkemmin (taino tarkemmin ja tarkemmin :D) toi ton päivän asu:

Farkut+neule+toppi - Gina tricot, takki - H&M, saappaat - Bianco, laukku - Tiger of Sweden, huivi - Vila

Semmosta, mitäs tykkäätte asusta? Onkos teillä jotain kokemuksia noista paikoista, tai Pariisista yleensä? Mimmosia? :)

T:Juulia

4 kommenttia:

 1. oi, tonne ku pääsis kans :D kivoi kuvia!

  VastaaPoista
 2. NO eiku matkaa varaamaan ;D kiitti :)

  VastaaPoista
 3. Vähänkö haluisin tonne. <3 :> Ihastuin sun blogiis! (: Lukijaks -->

  VastaaPoista
 4. Sanoisin saman ku tohon yllä olevaan kommentiin, että eikun matkoja varaamaan, suosittelen todella lämpimästi! ;D oi kiitti, tervetuloa :))

  VastaaPoista