14. helmikuuta 2011

Tee se itse: satiinihuivi

Mooi!

Tää postaus piti tulla sunnuntaina, ku olin sen siiheks ajastanu, mut en ymmärrä miten en osaa näitä nyt oikee ajastaa, ku nää ei ikinä tuu sit loppupeleissä ollenkaan julkaistuks sillo... NO tää tulee nyt sit nyt ja huomenna palataan Pariisi juttujen kanssa ;) Eli hengissä ollaan ja Suomessa :) 

Tein tossa vähän aika sitten ittelleni tommosen huivin, siitä satiinisesta leo kankaasta, minkä esittelin tossa vähän aika sitten. Ostin sen Eurokankaan palakankaista ja se oli sillee erikoisen muotonen pala, että siinä toinen reuna ei ollu tasanen vaan siitä oli leikattu jotain. Ton epämuotoisuuden takii en oikee tienny et mitä siitä tekisin ni sit ku oon pitkään ettiny täydellistä leo huvia ni päätin että teen siitä ku siinä oli täydellinen se kuivointi.

Tein siitä suorakaiteen muotosen ku siitä kankaasta ei muuhun ois riittäny, mut esim. neliön muotosena toi toimis kans tosi kivasti :)

Ton mun kappaleen mitat oli noin 0,6m x 2m. NOita voi tietty vaihella ihan sen mukaa minkä kokosen haluu, mut mä ainakin tykkäsin tosta ton kokosena.

Ompelin ton silleen et käänsin eka puol senttin käännöksen minkä ompelin ( kutsutaan risapäärmeeksi).Ja sit ku olin ommellu sen kokonaan kaikki reunat yhen kerran ni ompelin sit vielä siihen toisen käänteen, ni ei jää risaa reunaa sinne sisäpuolellekkaan.Tollee saa mun mielestä aika kätsysti, helposti ja nopeesti ommeltuu ton sillee et siitä tulee myös siisti. Tietenki sen voi heti kääntää puol senttii ja puol sentii ja ommella yhellä kerralla, mut se menee sit vaa vähän hankalammaks.
Sit siit tulee tommonen et etupuolella näkyy vaa yks tikki ja nurjalla näkyy kaks, tietenki jos haluu oiken prassailla, ni voi sit purkaa ton toisen ompeleen pois, ku ei sitä sit enää tartteta.

Olihan tää tosi tämmönen helppo työ miohin ei ois varmastikkaa ohjeita tarttennu, mut aattelin kertoo vaa tommosen tekniika millä mä sen teen :) Että tämmöstä.Mitäs tykkäätte huivista?:) 

Terkuin Juulia

4 kommenttia:

  1. oi kun tuli ihana! mulla ois itelläni jonkun verran taitoja ja innostustakin tehdä kaikkee tollasta pientä ompelukoneen kanssa, mutta olen ajautunut aina vain riitoihin sen kanssa! tuo on joku halpis kone, ja sillä mennään joko täyttä vaihtia tai ei ollenkaan! se ei siis suostu ompelemaan hitaasti vaan alkaa pitämään sellasta kauheeta ääntä ja jumittuu paikoilleen! enkä itse ole niin taitava että täyttä vauhtia pystyisin sen kanssa kokonaan menemään, joten olen päättänyt luovuttaa :D

    VastaaPoista
  2. Kiiitos :) voi hitsi, tyhmää tollanen ku ois intoo, mit välineet ei oo hyvät :/ ootko kokeillu käyttää sitä korjaajalla..? Voi kyllä olla et jos se on tosi halpa ni korjaaminen ei oo kannattavaa vaa kantsii sit ostaa vaa uus... :s mut veikkan et jos jaksais cähän aikaa ommella ni sit ois siihen nopeuteenki tottua ;D meilläki tuolla koulussa on semmoset teolliset koneet mitkä menee tosi lujaa, ni vähän aika meni kyll opetella se nopeus mut kyll siihen sit tottu :)

    VastaaPoista