20. helmikuuta 2011

Paris part. 2

NOnni nyt ois sit day 2 vuoro. Elikkä sunnuntaina herättiin taas siinä kasin aikaan, ja nyt osattiinki jo mennä sinne hotlan aamupalalle! :o :D Se oli ruhtiinnaallinen, puolikas patonki + iso croisantti, ja sit mehua/kahvia/teetä.. Kuulostaa varmaa oikein hyvältä, ja olihan se mega croisantti super hyvä, mut ku ton patongin päälle ei ollu tarjolla muuta ku voita ja kahta eri marmeladia, ja kun itse en marmeladista tykkään niin söin sitten sitä vaan voin kanssa.. Kyll mä siitä niinkin tykkään, mutta ei noin venhäpitoista aamupalaa, ois monta päivää enempää syödä.. Aamupalan jälkeen suunnattiin metrolla Notredamelle päin. Suosittelen ehdottomasti käyttää tota metroa, vaikka se metrokartta näyttääkin näin kaameelta..


... niin se on kuitenkin siellä metroasemilla ja muualla tosi selkeesti merkitty, ja metron vaihtamiset kävi tosi helposti. Osattiin jopa ostaa lippuja automaatista!!! :D Semmonen kerta lippu, millä pääs liikkumaan niin kauan kunnes tuli ulos metroasemlta (eli vaihtaminen onnistui samalla lipulla), makso 1,70 ja me liikuttiin aina sillä, ni en tiiä mitään noitsa päivän lipuista ja muista,mut jos meinaa paljon metrolla liikkua ni kannattaa kyllä varmaan semmonen ottaa.

Olin käyny NOtre damea kattomassa viime kerrallakin, mutta sillon ei käyty sisällä, enkä muistanut tostakaan yhtään et kuinka magee ja iso se olikaan.


Ku tultiin metrolla siihen Notre Damea lähinpään pysäkille, sen maisemat näytti tolta. Käytiin siinä semmosessa pikkusessa kahvilassa vähän syömässä, sen nimi oli kait les deux palais, ja siellä oli kiva tunnelma, kivat tarjoilijat ja hyvää ruokaa ja juomaa. Ite otin siellä vaan kaakaon, mut se oli kyll tosi hyvää :) Et sitä suosittelen, jos tuolla päin joku liikkuu.
Niinku sanoin, ni käytii siellä sisälläkin tälläkertaa, ja oli musta kyllä tosi makee! Sinne oli aika pitkä jono siinä ulkopuolella ja kelattiin eka ettei todellakaan jonoteta, ku oli vähän viileeta, mut se jono meni ihan sika nopeesti. Oltiin ehkä siinä ulkona joku 5 min.. Otin sisältäkin jotain kuvia, mut niissä oli laatu aika huono, ku mun kamera ei oo niin hyvä, et sais pimeessä kirkossa otettuu hyvin kuvia, ni en viitti niitä tänne laitta.. Mut suosittelen käymään sisälläkin, siellä oli just tollon sunnuntaina joku messu tai sen tyyppinen menossa, ni sitä oli ihan hauska kattoo vähän aikaa. Vaik en mikää himo uskovainen ookkaa, eikä mua yleensä mitkää kirkot kiinnosta, mut toi oli vähän eri juttu kuitenki, ku toi on sillee kuuluisa. Niitä kelloja siellä ylhäällä ois ollu kans kiva käydä kattoo mut ei tällä kertaa sit menty.Toi sijaitsiki ihan tossa Seinen vieressä, joten siinä sitten vähän aikaa ihasteltiin maisemia, ja lähettiin sitten kävelemään Eiffelille päin. Tuolt on semmonen ahkä pari kilsaa kävely matkaa Eiffelille, mut suosittelen kävelee, ku siin oli monii kivoi kauppoja matkan varrella, mis tehtiin kivoja löytöjä ja sit siin näki taas hyvin tota kaupunkia. Siin oli semmosii hienompii ja sit semmosii ei niin hienoja alueita, minkä läpi menttin, ni se oli oikeen mukavaa katella maisemia ja shoppailla ;)
Kuvat tosta matkan varrelta.

Sit päästiinki seuraavaks Eiffelille ja oli se taas jotenki tosi hienon näkönen. Vaik eihän se mikää oikeesti ihmeellinen oo, tai semmonen pelti /mikälie rakennelmahan se on, mut tykkään kyll siitä miltä se näyttää, just ku on siinä alla ja tälleen. JA tykkään siitä miten se näyttää niin makeelta kuvissa jotenki :D Iso ja mahtavahan se on :)Tonne sai kyllä jonottaa aika hyvin.. Jonotettiin eka lippuja varmaa joku 20 min ainaki, siellä oli vielä aika tuulista tollon, ja meillä oli vähän liian vähän päällä, ni ei ollu niin mukavaa. Mentiin hissillä tälläkertaa, viimeks ku olin ni me käveltiin kakkoskerrokseen, ja ei mulla oo siitä mitään semmosta muistikuvaa, et oisin ihan kuollu niihin portaisiin. JOku 700 porrastahan siinä tais olla ( jos en nyt ihan väärin muista) mut kyll mull on semmonen olo et sen voisin uudestaanki kävellä, ettei mitään traumoja ainakaan jääny. MUt niin tällä kertaa mentiin hissillä, ni sitä ei tarttennu onneks tohon kakkos kerrokseen kauaa odottaa. Oltiin vähän aikaa siinä kerroksessa ja oltiin otettu liput ihan ylös asti ja sit alkoki jonotus siihen hissiin mikä menee ihan ylös asti. Alhaalta ei pääse ihan ylös asti yhellä hissillä, vaan pitää vaihtaa tossa välissä, ja saatiinki sit toista hissiä venata varmaan joku puol h. Ja tuolla ylemäpänä tuuli sit vielä vähän enemmän...


Oltiin kyllä ihan jäässä, voin kertoa... Et jos nyt ihan rehellisesti sanotaan, ni mun ei ois missään nimessä tarttennu sinn eihan ylös asti mennä vaan toi kakkonen ois riittäny ihan hyvin.. Viel tämmönen hieman ahtaan- ja korkean paikan kammoinen ku oon, ni en siitä hissi matkasta sinne ylös tykänny yhtään.. :s ei siinä mitään ihmeellistä ollu, mut ku kauheeta ku se tuntu niin jotenki pelottavalta :D Mut siis ei sieltä ylhäältä nää mitään sen enemäpää ku tosta kakkosestakaan. Tietty jonain lämpösenä päivänähän ton puol h venaa ihan helposti, mut tollon se ei kyll ollu ihan sen arvosta.. Mut voipahan saoo et on siellä ylhäällä käyny :)

Eiffeliltä suunnattiinki sit hotellille lämmittelemään, oltiin nimittäin sen verran jäädytty.. Sit mentiin illalla syömään ja päätettiin osan porukan kanssa mennä vielä kattomaan Eiffelii uudestaa ku siinä on illlalla ne valot. Mentii tollon ihan metrolla siihen jonkin matkan pääähän ja kateltiin sitä vähän kauempaa.


Ja siis tota suosittelen! Toi sen ulkonäkö tolleen illalla, ei välity kyllä yhtään hyvin näistä kuvista, mut se oli tosi makee! Kannattaa käydä illal kattoo sitä vielä. SUosittelen et teette tollee samal tavalla, et käy päiväl ja illal kattoo, ku se on kuitenki aika erilaisen näkönen sit illal ja päiväl. En ollu sitä aikasemmin tolleen käyny kattoo ni oli kiva ku nyt mentii. 


Kannattelen Eiffelii...  :D

Sit maanantaina olikin lähtöpäivä, käytiin aamupäivällä vielä ystävänpäivä kahveilla ja shoppailemassa viime hetken juttuja ja sit lentokentälle. Lento oli tunnin myöhässä, mikä oli inhottavaa, mut päästiin kotiin kuiteskin.

Oli kaikin puolin ihan sika kiva reissu, sain shoppailtuu ja nähtyy semmosiiki juttuja mitä en ollu aika semmin nähny. Suosittelen tonne menemistä ehdottomasti jos yhtään kiinostaa, koska on se vaa kaikkeudessaan jotenki tosi kiva kaupunki :)

Mut sit ens kerral ku meen ni aattelin et meen viikolla sinne, ku toi oli vähän huono ku sunnuntaina ei ollu kaikki kaupat ja jutut auki ni se oli vähän hankalaa sit. Oli siellä kyllä pienempii kauppoi ja muita onnkes auki, mut ei kaikki.. Ni seuraavalla kerralla vähän viisaampana teen silleen :) 

Semmonen matka meillä siis. Kaikkii juttui voi sit veilä kysyy jos joku mietityttää viel :)

Juulia

8 kommenttia:

 1. Voi ei, toi jonotus eiffeliin kuulostaa kyl aika kamalalta! Sillon ku me oltiin siellä, oli tosiaan heinäkuu, joten jonottaessa ei ainakaan tullu liian kylmä. Mä olin sillon Pariisissa kaks viikkoa, siinä ajassa ehti kivasti tutustua kaupunkiin ja oppimaan ulkoa metrolinjoja ja nähdä kaikenlaista. Mikä yllättävintä, siinä ajassa opin myös ranskaa! En nyt sillai hirveesti puhumaan mutta jossain vaiheessa huomasin, että ymmärrän mitä ihmiset puhuu mulle, esim ravintolassa tjn :D Alussa vaan sönkkäsin englantia, ja emmä tiiä, ranskalaisten englanti on kyllä (jos joku sitä osaa) aika kauheeta.
  En oo siis koskaan opetellu ranskaa... Eli kantsii mennä vähän pidemmäks aikaa sinne, jos vaan mahdollista. Mä olin sillon kesällä ollu hirveesti töissä ja päätinki tuhlata mun kaikki rahat sitten siihen matkaan. No ei ihan kaikki rahat menny, mut suurin osa, asuinhan kuitenki hotellissa kaks viikkoa... Haha. Mut oli kyllä ehdottomasti sen arvoista :) Mäkin kävelin Notre Damelta Eiffelille Seineä pitkin, se oli tosi ihanaa. Se kaupunki on niiiiin kaunis! Haluun ehdottomasti vielä palata sinne. Rakastan erityisesti Montmartrea ja sitten noita seutuja Notre Damen lähellä. Voi ei, mä niin haluisin sinne nyt!!
  Pariisilla on kyllä erityinen paikka mun sydämessä :)

  Ja vitsi toi sun takki on kyllä upea! Se on tosi tyylikäs, sopii loistavasti tonne Pariisin kaduille :)

  -Minttu

  VastaaPoista
 2. Joo se olikin aikas kamalaa! Varmaan ekan kerran koko talvena jäädyin kunnolla, ja aika ironista että se oli sit just tuolla ku oli kuitenki joku +10 astetta, ku vertaa näihin suomen -20 asteisiin keleihin... :D NO mut se tuuli oli tosi kylmä siellä!!
  Joo toi aika mikä oltiin tuolla oli kyllä liian lyhyt. Meijän piti kahelle päivälli ahnehtia kaikki maholliset jutut, ja piti mennä aika "kiireellä" paikasta toiseen. Sen takia meillä olikin tiukka aikataulu ja herättiin aina aikasin. VOin sanoa että olin aika poikki ton reissun jälkeen! :D Toi kaks viikkoa kuulostaa ihanalta!! Ja yllätävän nopeesti sitä kyllä kielen perus juttuja omaksuu :) Oon ite lukenu muutaman vuoden ranskaa yläasteella, mut ku ei sitä oo yhtään käyttäny eikä kuuullu, ni se oli kyllä tosi hyvin unohtunu :(
  Seuraavan kerran ku meen ni aoin ´kyll mennä pidemmäks aikaa, ni vois vähän kierrellä vähän kaempanakin ku vaan siinä keskustassa :) Ja uskon kyllä että oli sen arvoista!

  Kiitos paljon :) Se oli aika hyvä tohon ilmaanki sit, ku jos tuolla Eiffelillä ois ollu vaa nahkatakki niin ku edellisenä päivänä ni oisin jäätyny pystyyn :s

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus! :) Mikä toi kukallinen paita on mikä sulla on tossa takin alla, ois kiva nähä parempi kuva :]

  VastaaPoista
 4. kiitos :)) Se on itseasiassa mun tän kevään kaikist (tähän mennessä) lempparein uus ostettu vaate :) Ginasta tommonen ohut sifonki tunika/pusero. Tulee varmasti näkymään asuissa, se vaan tarttis vähän lyhennystä ni siks en oo sitä vielä tarkemmin esitelly :>

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hyvältä! Kaikki tuossa postauksessa kerrotut asiat siis :)
  Me otettiinkin just viikon reissu ihan sitä varten, ettei tosiaankaan tartteis kiireellä käydä ja et pääsis tutustumaan koko kaupunkiin kävellen ym. :)

  Harmi ettei sulla tullu kokemusta tuosta juna/metrojen päivä/viikkolipuista tai siitä että miten siellä sellaset menee :o Pitää jossai vaiheessa ottaa selvää lähempänä omaa reissua :)

  Mut tää oli tosi hyvä juttu kun jaksoit tehä noin laajoja postauksia tosta teidän reissusta, siitä on ollut hyötyä paljon :) (ja haittaa siinä mielessä, että tää odotus omaan reissuun alkaa tuntua kuolettavalta kun näkee millast siellä on ym :-D )

  VastaaPoista
 6. Oi toi viikon reissukin kuulostaa tosi hyvältä! Siinä tapauksessa suosittelen kans käymään Disney worldissä ja siinä aika lähellä olevassa outlet "kylässä". Käytiin siellä viime kerralla kun olin ja ne oli kyllä tosi kivat paikat. Disney worldissä oli kyllä kaikkii laitteisiin jotku tunnin jonot, eikä sen takii käytykkää ku yhessä, mut se on paikkana jotenki niin hieno et suosittelen! Ja se Outlet paikka on semmonen ihan ku pikku kylä missä on tosi monien merkki ketjujen myymälöitä mistä saa tosi halvalla kaikkee kivaa :) Et ku jos on viikon ni sit ehkä raaskii yhen päivän noihinkin uhrata :))

  Kannattaa ainakin viimeistää kysyä sitten sieltä metron semmoset info pisteetsä tai mikä nyt onkaan, ni veikkaan että siinä myydään eikä varmasti oo kauheen kalliita. Ja sen verran kyllä katoin että se juna lentokentältä keskustaan tais olla jotain 10 euron pintaan ja tosiaan menee jossai 30 min sinne ni se on aika kätsy.

  No kiva jos oli hyötyä ja apua :) Mut hei aika menee onneks tosi nopeesti, kohta vaa huomaat et ootki siel jo et mihis se aika hurahtikaan ;D

  VastaaPoista
 7. Voisiks esitellä sun ostokset reissulta? :)

  VastaaPoista
 8. Joo tänään otan kuvia niistä ja varmaan viimeistään huomenna teen postauksen niistä sitten :) Joitain niitähän on jo täällä vähän vilahdellut, mutta joo esittelen ne kunnolla vielä :)

  VastaaPoista